696 sayılı KHK ile getirilen haklar kapsamında taşeron işçilerin 'taşeron'dan 'sürekli işçi kadrosu'na geçiş süreci başladı.

Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evrakını hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakı ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müracaatlarını yapmaya başladı.

BELEDİYELER MÜRACAATLARI ALMAYA BAŞLADI

Türkiye genelindeki birçok belediye başvuruları almaya başlarken; İnegöl Belediyesi'nin başvuru sürecini hafta içerisinde başlatacağı bildirildi.

Kadro sevinci yaşayan belediyedeki yaklaşık 500 taşeron işçi, başvurusu öncesi evrak hazırlama telaşına girdi.

SGK kaydı, adli sicil raporu, sabıka kaydı, fotoğraf ve diploma örneği ile başvuruları kabul edilen işçiler, daha sonra yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.

Sınavda başarılı olanlar ise, güvenlik soruşturmasının ardından kadrolu olarak çalışmaya devam edecek. Başvurular 11 Ocak Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek.

DEVLET HASTANESİ DE BAŞVURU ALACAK

Bu arada İnegöl Devlet Hastanesi ile kentteki diğer kamu kurumlarında da başvurular başladı. Devlet Hastanesi'nde bulunan yaklaşık 300 işçinin başvuruda bulunacağı öğrenildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Taşeron işçiler 2 Ocak 2018 ile 11 Ocak 2018 tarihleri arasında başvuru yapacaklar. Bunun akabinde başvuran işçilerin başvuruları 12 Ocak ile 20 Şubat 2018 tarihleri arasında 40 gün incelenecek.

İtiraz etmek isteyenler ise 21 Şubat ile 23 Şubat 2018 tarihleri arasında bu haklarını kullanabilecekler.

İtirazların incelenmesi ve kadroya geçen işçilerin kesin ilan listeleri 24 Şubat ve 2 Mart arasında askıya çıkacak. Taşeron kadro başvuruları elden yapılacak.

Kargo ya da farklı yollarla yapılan başvurular geçersiz olacak. Belirtilen süre içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacak.

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

Taşeron kadro için kesin listede isimleri olan işçiler 3 Mart 2018'de sınava girecekler. Sınav kuruluna itiraz ise 23 Mart ile 26 Mart 2018 arasında gerçekleştirilecek.

Sınavdan başarılı olanlar da 2 Nisan 2018'de kadroya geçmiş olacak.