Yazılı açıklama yapan Malkaç, Alman Federal Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı onaylamasını anlaşılmaz bulduklarını söyledi.

Malkaç şöyle konuştu;

"Anadolu'da 1. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan ve belirli bir halkı ortadan kaldırmak amacıyla hiç bir ilgisi bulunmayan hadiselerin, Almanya tarafından soykırım olarak tevil edilmesi anlaşılamaz.

Almanya gibi ülkemizle tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik bakımdan yoğun ilişkileri bulunan bir ülkenin parlamentosunda, bu iddiaların tartışma kabul etmez birer gerçekmiş gibi kamuoyu kanaatine dayatılmasına neden olacak."

CİDDİ SIKINTILAR YAŞANACAK

"Gerek Almanya Parlamentosu'nun aldığı bu kararı, gerekse lobilerin ve travmaların biçimlendirdiği anlayışını kınıyoruz.

İnegöl’de O Fabrika 100 Personel Alacak! Yılda 4 Maaş İkramiye! İnegöl’de O Fabrika 100 Personel Alacak! Yılda 4 Maaş İkramiye!

İş alemi olarak, yoğun ticari ilişkilerimizde ve Almanya'yla bugüne kadar süregelen birlikteliğimizde ciddi sıkıntılar yaşanacağı endişesindeyiz."

"Bu siyasi kararın, özellikle varlıklarıyla ekonomisine ve kültürüne katkı sağlayan 3 milyondan fazla Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşımızın yaşamını ve Türk ile Alman toplumları arasındaki ilişkiyi zedelememesini umuyoruz."