İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç yaptığı açıklamada;

"Darbeler, tarihin kara lekeleridir ve bizler bunların canlı şahitleriyiz. Demokrasi tüm insanlığa gerekiyor, iktidarların asıl sahibi vesayetçi zihniyetleri değil milletlerdir."

"Dünya, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını yargılamaya değil anlamaya çalışmalı. Demokrasi isteyen herkesin, tarihinde birçok darbe yaşamış bir ülkenin vatandaşlarının kendi iradesini ortaya koyarak kazandığı zaferi alkışlaması ve saygı duyması gerekiyor" dedi.

MESAJLA DAVET

Darbe girişiminin başladığı ilk dakikalarda risk alarak tüm üyeleri demokrasiye sahip çıkmaya davet ettiklerini anlatan Malkaç, "Eğer o gün darbe yaşanmış olsaydı, biz belki de bugün hayatta olmayacaktık. Bizim çağrımızdan yaklaşık 1 saat sonra Cumhurbaşkanımızda milleti demokrasiye sahip çıkmaya davet etti. O gün biz bu ülkeyi ve demokrasimizi ne kadar önemsediğimizi göstermiş olduk."

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ"

"Demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Sadece 15 Temmuz'da değil nefes aldığımız süre boyunca şehitlerimizi anmaya, onların önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz."

"Dünya bilmelidir ki, 15 Temmuz; yaşlı, genç, çocuk demeden bir milletin kazandığı demokrasi zaferidir. Bu zafer dünyaya örnek olmalıdır.Demokrasi sokaktaki birkaç kişiyle değil milletin kendisi tarafından korunur ve taçlandırılır."

130 BİN TL'LİK İKRAM

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

"7'den 70'e herkes meydanları doldurarak nöbet tuttular. Bizde yaklaşık 1 ay boyunca nöbet tutan vatanseverlere su ve yemek ikramları yaptık. Üyemiz olan işadamlarımızın destekleriyle yaklaşık 130 bin liralık ikramlarda bulunduk. Vatanı için Çanakkale ruhuyla meydanları dolduran milletimize can-ı gönülden minnettarız."

İKRAMLARA DEVAM KARARI

"Özellikle demokrasi meydanında ciddi anlamda su ihtiyacı oluyor. Gece boyunca su dağıtımı yapacağız. Gecenin ilerleyen dakikalarında 2 bin kişilik yemek dağıtımında bulunacağız. MÜSİAD olarak 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

OKULLARA KİTAP DAĞITILACAK

Malkaç, "FETÖ denilen devşirme teröristler olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele sürerken, suyu bulandırma ve zihin karıştırma çabaları da devam etmekte. Ayrıca bir takım siyasi yapılar da bu çabalara çanak tutan tavır ve tutum takınmakta. 2016'nın 15 Temmuz'unda tüm terör örgütleri ve onların destekleyicilerine verilen yanıt, tam 1 yıl sonra yeniden hatırlatılacak. MÜSİAD olarak bizde, demokrasisine ve iradesine sahip çıkmanın verdiği gururla nöbete devam eden milletin yanında olacağız."

"Hem yurt içinde hem de yurt dışında 15 Temmuz etkinlikleri düzenleyeceğiz ve düzenlenen etkinliklere katılım sağlayacağız. Bunun yanı sıra yeni eğitim-öğretim yılı açılışında dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerimize zaferimizi anlatan "Kim Tutar Seni" isimli çocuk kitabını dağıtacağız" diye konuştu