Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl'de de Nüfus Müdürlüğü'nde, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklik ile yeni kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşların müracaatları yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

4 BİN 600 BAŞVURU

Yeni kimlik kartlarının işlemleri için İnegöl Nüfus müdürlüğünde yoğunluk yaşanırken 22 iş gününde toplam 4 bin 600 başvuru gerçekleşti.

10 YILLIK ÖMRE SAHİP

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartları, 10 yıllık kullanım ömrüne sahip. Polikarbon materyalden oluşan, temaslı-temassız yonga içeren ve uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlandı.

İNTERNETTEN YA DA TELEFONDAN RANDEVU

İnternet üzerinden randevu almak isteyenler https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılıyor.