8. sınıf Ortak Sınavları ve Yükseköğretime Geçiş Sınavları (YGS-LYS) için tercih dönemi süresince hizmet verilmesi amacıyla, Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturuldu.

İl genelinde oluşturulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları ilçemizde de belirlenen okullarda oluşturuldu. Komisyonlar, İnegöl Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne bağlı hizmet verecek.

TERCİH TARİHLERİ

YGS-LYS tercihleri 26 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında, TEOG tercileri ise 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"TEOG, LYS ve YGS tercih sürecinde ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarına yerleştirilmek üzere tercih yapacak öğrencilerimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde görevlendirilen Tercih Danışmanlığı Komisyonları üyelerinden yapacakları tercihler ile ilgili danışmanlık hizmeti alabileceklerdir."

"Rehberlik hizmeti almak isteyen öğrencilerimiz ilgili bürolara başvurabilirler. Komisyonlarımız mesai saatlerinde öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti verecektir. Öğrencilerimiz geleceklerini tercih edecekler, doğru tercih mutlu ve başarılı bir gelecektir. Tüm öğrenci ve velilerimizi doğru tercih için tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz" denildi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret

YGS-LYS TERCİH DANIŞMANLIĞI BÜROLARI

26 Temmuz-02 Ağustos tarihleri arasında yapılacak YGS-LYS tercihleri için,

Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi,

Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Turgut Alp Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi ve İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tercih danışmanlığı büroları kuruldu.

TEOG TERCİH DANIŞMANLIĞI BÜROLARI

15-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan TEOG tercihleri için,

TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Gazipaşa Ortaokulu, Altıeylül Ortaokulu, Selçuk Yahşi Ortaokulu, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu, Selçuk Yahşi Ortaokulu,

Cerrah Ortaokulu, Çeltikçi Ortaokulu, Edebey Ortaokulu, İstaş Kentaş Ortaokulu, Alanyurt Ortaokulu, Kocatepe Ortaokulu, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu ile Dumlupınar Ortaokulu'nda tercih danışmanlığı büroları kuruldu.