OKULUN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORLAR

Öğrencilerin büyük ilgisini çeken bayan güvenlik görevlileri, hem öğrencileri hem de okulun güvenliğini sağlıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü işbirliğinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kuralarla belirlenerek okullarda 9 ay boyunca görevlendirilen güvenlik görevlilerinin çoğunun bayan olması dikkat çekiyor. Çalıştıkları her mesleğin hakkını veren bayanlar İnegöl'de okulların da güvenliğini sağlıyorlar.

Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak? Okullar Ne Zaman Kapanacak, Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

61 OKULUN GÜVENLİK PERSONELİ SAĞLANDI

İş-Kur Müdürü Ahmet Baştürk yaptığı açıklamada;

"Kurumumuzun toplum yararına çalışma programları çerçevesinde Milli Eğitim bakanlığına bağlı okullarda, sadece temizlik hizmetleri konusunda destek vermiyoruz, yeni süreçte artık güvenlik personeli ihtiyacını da bu program çerçevesinde okulların personel ihtiyacını karşılıyoruz. Bu sene de İnegöl'deki 61 okulun güvenlik personeli ihtiyacını karşıladık. Görevlendirilen güvenlik personelleri yapılan incelemelerin sonucunda okullar da görevlerini yapıyorlar. Bayan güvenlik personelleri okullarımızdaki güvenlik ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyorlar. Bizler de oldukça mutluyuz" dedi.

"AİLELERİMİZİN ENDİŞELENMESİNE GEREK YOK"

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Sadife Akkaya ise: "İnegöl'deki bir çok okulun güvenliğini sağlayanların bayan olması oldukça iyi. Çünkü bayanlar, her işte olduğu gibi güvenlik konusunda da oldukça titiz oluyor. İşimi severek yapıyorum. Öğrenciler, bizim geleceğimiz. Onların can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Bu mesleği tercih etmemdeki sebep; kendi kişiliğime yatkın olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman tatlı zorluklar olabiliyor, onların da üstesinden geliyoruz. Ailelerimizin endişelenmesine gerek yok; hepsinin evlatları güvende" diye konuştu.