20 Eylül tarihinde başlayan pancar sökümü geçtiğimiz hafta yağan yağmur nedeniyle sökünüm durmasına neden oldu. Çamurlaşan tarlaya giremeyen çiftçiler havaların düzelmesini bekliyor.

Kulaca köyü girişinde pancar alımı yapan Eskişehir Şeker Fabrikaları İnegöl Şefliği de, havaların yeniden düzelmesini ve çiftçilerin pancar getirmesini bekliyor. Bugüne kadar çiftçilerden alınan pancarlar ise kamyonlar ile Eskişehir Şeker fabrikasına götürülmeye devam ediyor.

Bu sene bin 600 dönüme pancarın ekildiği öğrenilirken, çifti açıklanacak olan ton fiyatına odaklandı. Geçen yıl ton başına 118 TL ödenen tutarın bu yıl 120 TL olması bekleniyor. Eskişehir Şeker Fabrikaları İnegöl Şefliğindeki görevliler Pancar sökümlerinin 22 Eylül"de başladığını ve şuana kadar şefliğe 4 bin 500 ton pancarın geldiğini ve sonradan gelecek 8 bin ton pancar ile birlikte şefliğe toplam 12 bin pancarın geleceğini ifade ettiler.

Son Dakika Altın Fiyatları! 7 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Son Dakika Altın Fiyatları! 7 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bu yıl ki pancar sezonunda rekoltenin 12 bin ton olduğunu ifade ederek, pancar rekoltesinin son yıllarda düşüşüne dikkat çekti. Pancar sökümlerinin İnegöl"de 22 Eylül tarihinde başladığını aktaran Çelik: "İnegöl"de artık pancar eken çiftçi yok denecek kadar azaldı. Pancar eken çiftçiler genelde besi hayvan bakanlar yetiştiriyor. Pancar üreticimiz kota uygulamasından dolayı zor durumda."dedi.

İnegöl"de pancar sökümünün ve alımının 22 Eylül-25 Kasım tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Çelik: "Son günlerde yağan yağmur nedeniyle üreticimiz ürünlerini tarladan toplamakta zorluk çekiyor. Yağan yağmurdan dolayı tarlalar çamur olduğu için üretici ürünü tarladan toplayamıyor. Üreticilerimiz ürünlerini tarladan bir anca toplasın." diye konuştu.