Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,1 ve 4,5 büyüklüğündeki iki depremin ardından Gemlik Körfezi'ne dikkat çekerek önemli bir uyarıda bulundu. Depremin Gemlik Körfezi içindeki Zeytinbağı Fayı'nda meydana geldiğini belirten Görür, bu fayın Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolunun bir parçası olduğunu açıkladı.

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

Prof. Dr. Naci Görür: Depremlere karşı önlem alınmalı

Sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, Görür, "Bu fay Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolunun bir parçası. Güney kol, yavaş hareket eden ancak stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum ki stres kaybına uğradı. Şu an için bir sıkıntı görmüyorum, ancak Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanının deprem direnci artırılmalıdır. Gemlik kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür: Depremlere karşı önlem alınmalı

Görür'ün uyarısı, deprem riski taşıyan bölgelerde alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha vurguluyor ve yerel yönetimleri, bölge halkını deprem hazırlıkları konusunda bilgilendirmeye çağırıyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57