Rüyada Beşik, hem yeni başlangıçların hem de hayatın zorlayıcı yönlerinin bir simgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Rüyada Beşik Sevinç ve Yeni Başlangıçlara işaret 

İhya'ya göre rüyada beşik görmek, bekarlar için sevince, kadınlar için çocuğa işaret eder. Bu, hayatın yeni bir evresine geçişin simgesidir.

Beşik satın almak veya içinde bulunmak ise rahatlık, şefkat ve bereketle yorumlanır.

Molla Cami ve Diyanet'in yorumları da benzer şekilde, beşikle ilgili rüyaları hayır ve bereketle, evlenme veya çocuk sahibi olma ile ilişkilendirir.

Genç Gazete Rüyada Beşik Görmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (6)

Rüyada Beşik zorluklar ve dar alanlar anlamına gelebilir

Bazı yorumlar, rüyada beşik görmeyi zorluk ve sıkıntılarla da ilişkilendirir. Özellikle içinde yetişkin bir insanın uyuduğu beşik, dar bir yaşam alanına ya da bazı üzüntülere işaret edebilir.

Nablusi, beşiğin bazen düşmanlık, mücadele ve hatta üzüntü gibi olumsuz durumlarla da ilişkilendirilebileceğini belirtir.

Genç Gazete Rüyada Beşik Görmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (5)

Rüyada Beşik görmenin Simge ve İşaretleri

Diyanet'in yorumları, beşikle ilgili rüyaların materyaline göre de farklı anlamlar taşıyabileceğini belirtir. Madeni bir beşik, doğacak çocuğun cinsiyeti hakkında ipuçları verebilirken, ağaçtan bir beşik kız çocuğuna işaret eder.

Beşiğin kırılması veya tamamlanamaması, aile içinde yaşanacak bazı zorluklara delalet edebilir.

Genç Gazete Rüyada Beşik Görmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (2)

Seyyid Süleyman diyor ki: Beşik yaptığını, satın aldığını yahut hediye edildiğini gören, evlenir. Evliyse, çocuğu olur. Beşiğini sattığını kırdığını veya birine verdiğini gören ya eşinden boşanır, ya evladını evden kovar yahutta ona karşı şefkatsiz olur.

Genç Gazete Rüyada Beşik Görmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (3)

Kirmani de şöyle diyor: Beşik görenin eşi hamile ise, erkek çocuk dünyaya getirir. Beşikte olduğunu ve onda sallandığını gören çocuk mizaclı olur ve küçük çocuklar gibi davranır.
Bir çocuğu beşiğe yatırıp sallayan, çocuklarına ve ailesinin diğer fertlerine güzel muamele eder. Çocuğu beşikten çıkartmak, bunun aksidir

Genç Gazete Rüyada Beşik Görmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (4)

Kişisel deneyimler ve yaşamın döngüsel doğası, rüyada beşik görmekle sıklıkla ilişkilendirilir. Bu rüya, bireyin hayatında meydana gelebilecek değişikliklere dair önemli işaretler taşır.

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri Rüyada cenaze görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK