SAADET PARTİSİ'NDE İNEGÖLLÜ 3 ADAY

Saadet Partisi'nin 18 kişilik Bursa Milletvekili aday listesinde yer alan 3 İnegöllü aday Özgür Öztürk, Fahrettin Bayraktar ve Hasan Eroğlu, dün sabah Sedef Pastanesinde düzenlenen kahvaltılı programda basınla buluştu.

İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu programda aday adayları tanıtılırken, gündeme ilişkin değerlendirmeler de yapıldı.

7 HAZİRAN'DAN ÇIKARILACAK DERSLER

Programda bir konuşma yapan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, bu programın aynı zamanda bir başlangıç çalışması olduğunu vurguladı. 1 Kasım seçimlerinin hayırlar getirmesini temenni eden Sütçü,

"Seçimler öncesinde aslında 7 Haziran seçim sonuçlarından çıkarılacak derslerden başlamak gerekiyor. 7 Haziran seçimlerinde milletimiz bir tercihte bulunup 4 partiyi meclise gönderdi.

Bu partilerden uzlaşı ortaya koyarak milletimizin dertlerine, sıkıntılarına çare bularak çözüm bulunmasını istemiştir. Maalesef ki bu çözüm ortaya konulamamıştır ve erken seçim kararı alınarak 1 Kasım seçimlerine doğru gidiyoruz" dedi.

OYLARIN %98'İ BOŞA GİTTİ

7 Haziran seçimlerinden önce özelikle Saadet Partisi üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını da dile getiren Sütçü,

"Saadet Partisi geçmişte en güzel hizmetleri yapmıştır, gelecekte de yapacaktır. Fakat Saadet Partisine verilecek oylar boşa gidecektir denmiştir.

Biz diyoruz ki vatandaşlarımıza, seçmenimize, bu partilerimize verdiğiniz yüzde 98 oy boşa gitti mi gitmedi mi? Bu oylar boşa gittiği için 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Tekrar boşa gitmemesi için diyoruz ki Saadet Partimize gereken desteği versinler" diye konuştu.

KAOSU MECLİSTEKİ 4 PARTİ OLUŞTURDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan seçim açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan seçim açıklaması

"İktidarıyla, muhalefeti ile mecliste bulunan 4 parti bu milletin dertlerini bir kenara atıp kendi menfaatlerini ön plana getirip bizi kaos ortamına sürüklemişlerdir" diyerek konuşmasını sürdüren Ertan Sütçü, şöyle devam etti:

"Şuanda her konuda bir güvensizlik ve kaos var. Bu kaos ortamı ülkemize ve milletimize zarar vermektedir. Bu kaos ortamını meclisteki 4 parti oluşturmuştur."

4 PARTİYE KIRMIZI KART

"AK Parti'nin niyeti erken seçimdi ve niyetine ulaştı. Şimdi soruyorum, 1 Kasım'da aynı sonuç olursa tekrar seçime mi gideceğiz? Tekrar seçime gitmemek için seçmenlerimizin bu 4 partiye de kırmızı kartı göstermesi gerekir. Saadet Partimizin meclise gönderilmesi gerekir. Bunu biz laf olarak söylemiyoruz. Geçmişte bunları yapmış bir parti olarak söylüyoruz."

İNEGÖL'E DEĞER VERİLDİ

"Geçen seçimlerde özellikle İnegöl'den sıralama noktasında gerekli değerin verilmediğiyle ilgili bir durum vardı. Haklı bir talep vardı. Şimdi Saadet Partisi 3'üncü sıradan bir milletvekili adayı göstermiştir.

Bunun dikkate alınarak sandığa gidilmesini arzu ediyoruz. Diğer taraftan, genel merkezimiz İnegöl'e 2 milletvekili daha uygun görmüş, toplamda 3 milletvekili ile temsil hakkı tanınmıştır."

MECLİSE BİR AĞABEY LAZIM

Ertan Sütçü'nün ardından milletvekili adayları açıklamalarda bulundu. SP Bursa Milletvekili adayı Özgür Öztürk, bir önceki seçimin heyecanını ve yorgunluğunu henüz atmışken bir seçime daha gidildiğini kaydederek,

"Heyecanımız tazelendi. Geriye baktığımızda görüyoruz ki milli görüş hiç yanılmadı. Saadet Partimizin olayların arka planını iyi analiz ettiğini görüyoruz. Milletimiz Saadet Partisini ne kadar iyi dinleyip uyum sağlarsa hayatında o kadar olumlu şeyler olacağını düşünüyoruz.

Geçen seçimde çok iyi hazırlanmış bir seçim beyannamesi ile halkımızın karşısına çıkmıştı. Ne vardı bu beyannamede; güçlü tarım politikalarından ağır sanayi hamlelerine, yüksek teknolojiye kadar, gerek eğitim ve gerek hukuki anlamda yapılacak tüm değişiklikleri öngörmüştük. İnşallah bunu bu seçime ertelemiş olduk. Bu plan ve projeler halen geçerlidir.

Halen daha biz teknolojik anlamda istenilen noktada değiliz. Hala tarım politikalarımız iyi değildir. Bu sıkıntılı sürecin aşılmasında Saadet Partisi'nin ilkeli duruşuna ihtiyaç vardır. Özellikle meclisteki bu kavgalarda ara buluculuk yapacak, ağabeylik yapacak bir partiye ihtiyaç var. Bu davranışları sergileyebilecek tek parti de Saadet Partisi.

Bu seçimde bunu acı bir şekilde gördük. Saadet Partisi'nin olmadığı bir mecliste hükümet dahi kurulamıyor. Buradaki eksiklik, ülkemizin mayası olan Saadet Partisidir" dedi.

KILIÇLAR YENİDEN ÇEKİLECEK

SP Bursa Milletvekili adayı Hasan Eroğlu ise :

"1 Kasım'da erken seçime gidiyoruz. Toplumda her bireyin ailesinde CHP'ye, MHP'ye, Saadet Partisi'ne, HDP'ye gönül vermiş insanlar bulunmakta. Bir kardeş MHP'ye gönül verirken, diğeri Saadet Partisi'ne, AK Parti'ye destek verebiliyor. Bunu için ifade ediyorum, bu seçimlerde her şeyden önce kardeşlik hukukumuza dikkat etmeliyiz.

Biz 2 Kasım günü yeniden kardeş olacağız. O yüzden bundan önceli 13 yıl göstermiştir ki toplumumuz kamplaştırılarak seçimlere götürülmüştür. Aba altından sopa gösterilerek seçimlere götürülmüştür. İnşallah bu seçimler böyle olmaz. Ancak ortam gösteriyor ki bu 1 aylık süreçte yeniden kılıçlar çekilecek ve toplum birbirine düşman hale getirilecek.

Buradan İnegöl halkına ifade ediyorum, şartlar ne olursa olsun, liderlerin konuşması ne yönde olursa olsun bizler kardeşlik hukukumuzu terk etmemeliyiz. İnşallah 1 Kasım seçimleri de Saadet Partisi'nin en büyük zaferiyle sonuçlanacaktır" ifadelerinde bulundu.

ÜLKEĞİ DEĞİŞTİRECEĞİZ DEYİP TOPLUMU DÖNÜŞTÜRDÜLER

SP Bursa Milletvekili adayı Fahrettin Bayraktar da şu ifadeleri kullandı:

"Biz ülkemizde ve dünyada güzelin, doğrunun tahsis edilmesi noktasında yola çıkmış bir partiyiz. İyinin, güzelin, doğrunun ve adaletin tahsis edilmesinin temelinde de Allah'ın rızasının kazanılmasından geçer. Allah'ın rızasının olmadığı hiçbir çalışmanın başarılı olması mümkün değil.

Allah'ın rızasını kazanmak için de kaynak bellidir. O kaynağa sarılmak lazım. Bu kardeşlerimiz bizim kardeşimiz. Bizim derdimiz sistemle mücadele etmek, sistemi değiştirmek. 2002 yılında bu kardeşlerimiz geldiğinde Türkiye'de her şeyin A'dan Z'ye değiştirileceğini söyledi. Ama maalesef gelinen nokta, onlar kendileri dönüştüler.

Halkı ve toplumu da ılımı İslam adı altında bilerek ya da bilmeyerek dönüştürme yoluna gittiler. Saadet Partisi ve milli görüş bu ülkenin mayasıdır. Gelin bir olalım, birlikte olalım bu ülkeyi kaostan kurtaralım. Bunun adresi de Saadet Partisidir"