İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen seminerde, sanayi işletmelerinde Kaizen Yönetim'i anlatıldı.

İTSO'nun 2014-2017 Stratejik Plan kapsamında gerçekleştirilen seminerde, Endüstri 4.0 sektör sorunları ve diğer sektörlere yansıması ve sanayi gelişiminde Japonya örneği ele alındı.

KAİZEN YÖNETİM SİSTEMİ

Verimlilik Haftası kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminere 50 İTSO üyesi katıldı.

Verimlilik Genel Müdürlüğü'nden Verimlilik Uzmanı Rıdvan Vercan'ın sunumuyla gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Kocaağa, 2014-2017 Stratejik Plan'da, üye firmaların markalaşma, kurumsallaşma ve iş alanlarına yönelik eğitim seminerlerinin düzenlememesinin öngörüldüğünü, verimlilik seminerinin de bu plan kapsamında yapıldığını belirtti.

Sanayi işletmelerinde verimliliğin artırılması için çağdaş yönetim sistemlerinin uygulanmasının önem taşıdığını kaydeden Kocaağa, Japonya modeli olan Kaizen Yönetim sisteminin de bu açıdan değerlendirilmesi gereken önemli bir yönetim sistemi olduğunu vurguladı.

VERİMLİLİK UZMANI VERCAN SUNUM YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

Rıdvan Kocaağa'nın konuşmasının ardından, Verimlilik Uzmanı Rıdvan Vercan bir sunum gerçekleştirdi.

Seminerde, Endüstri 4.0 sektör sorunları ve bu sektör sorununun diğer sektörlere yansımasına değinen Vercan, Endüstri 4.0 konusunda, Kaizen Yönetimi Japon uzmanın ve Alman uzmanların görüşlerinin ne anlam içerdiğini anlattı.

Kaizen düşünce yapısını, sürekli değişim ve gelişimin oluşturduğunu ifade eden Rıdvan Vercan, Japonya'daki sanayi gelişiminden örnekler verdi.

Rıdvan Vercan ayrıca, Uluslararası Japon İşbirliği Ajansı (JICA), projeleri kapsamında özellikle Kaizen Yönetimi Uzmanı ve Enerji Tasarrufu Uzmanı ile yapılan çalışmalarda elde edilen deneyimleri ve bu deneyimlere göre sanayi işletmelerinde ortaya çıkan sonuçları da paylaştı.