Eski tekel binasının İnegöl Belediyesi tarafından restore edilip, KSGM (Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi) olarak hayat bulmasının ardından; İnegöl"de kültürel ve sanatsal etkinliklerde ciddi artış meydana geldi.

Her ay düzenli etkinlikler takvimi hazırlayıp, bunu İnegöl"ün çeşitli noktalarında uygulayan İnegöl Belediyesi; son olarak Tarihçi Irmak Akçay"ın sunumu ve İnegöl Belediyesi kent tiyatrosu oyuncularının canlandırması ile sahnelendi.

Deniz Altında Kaybolan Şehir: Atlantis Gerçek mi? Deniz Altında Kaybolan Şehir: Atlantis Gerçek mi?

KSGM Atölye Sahne"de yerlerini alan katılımcıların dikkatle dinlediği programda; Sarıkamış Harekâtı için Irmak Akçay; Osmanlı Devleti"nin, 1878"den beri Rus işgalinde bulunan Kars, Ardahan gibi doğu illerimizi geri almak, kazanılacak bir zaferle Kafkaslar ve Orta-Asya"daki Türk illerinin kapısını açmak maksadıyla yapıldığını söyledi.

96 bin askerin Sarıkamış"ta nasıl donarak şehit olduklarını; genç-yaşlı, kadın-erkek herkesin nasıl mücadele verdiğini; yokluklar içerisinde vatan ve millet uğruna nasıl canların feda edildiğini ve askerler arasında geçen olayların canlandırmalı olarak anlatıldığı Sarıkamış Harekâtı programında duygulu anlar yaşandı.

Gecede; bugün bu seviyeye gelmiş olmamızda ecdadımızın rolünün unutulmaması ve ecdada saygıda kusur edilmemesi de dramatize edildi.