Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor

4/J sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılışında konuşan sınıf öğretmeni Ahmet Tunç, sergide birçok eski ev eşyasının izlenime sunulduğunu söyledi.

'GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM'

Sergiyle geçmişe yolculuk yapıldığını belirten Tunç, "Sosyal Bilgiler dersinde 'Geçmişimi Öğreniyorum' adlı üniteleri öğrencilerin yaşayarak öğrenmeleri için 'Bir Zamanlar' adlı sergi açtık. Çocuklarımız, atalarının geçmişte kullandığı eşyaları, yaşadıkları zorlukları bugünle kıyaslayarak öğreniyor. Bu sergiyi hazırlamak için yaklaşık 1 aydır çalışıyoruz."

BUGÜNLE KIYASLAMA

"Sergi de özellikle en az 30 yıl öncesine gitmeye çalıştık. Sergilenen eşyalar ağırlıklı olarak 50-60 yıllık. Daha çok büyüklerimizin gündelik hayatta kullandığı eşyalar var. Umarım bu bir vesile olur ve İnegöl'ün geçmişe dair kültürünü öğreniriz. Böylece öğrencilere bir katkı sunmuş oluruz. Öğrencilerimiz bu tür bir sergi açma fikrini çok sevdiler. Bugün kullandıkları eşyalarla kıyasladılar. Bugünkü şartların daha kolay olduğunu, eskinin daha nostaljik olduğu dikkatlerini çekti. Bu da yaparak, yaşayarak öğrenilecek iyi bir model olduğunu düşünüyorum. Tüm okullarda ve sınıflarda uygulanabilir bir teknik" dedi.