Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...
İnegöl Belediyesi tarafından yapım çalışmasına 1,5 ay önce başlanılan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi'nin (MASAM) inşaat çalışmaları devam ediyor.
MOBİLYANIN TARİHSEL SÜRECİ ANLATILACAK
1523'lü yıllarda başlayan mobilyanın günümüze kadar ki tarihsel sürecini anlatacak müzenin kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı. 3 kat inşa edilecek müzenin inşaat çalışmalarının 2014 yılı Ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.
MART AYINDA TAMAMLANACAK
İnşaat çalışmalarının ardından dünyanın ilk müstakil mobilya müzesinin iç düzenlemesi yapılacak. 2014 yılı Mart ayında bitirilerek, hizmete açılması planlanan müzenin yapımı için İnegöl Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan (BEBKA) 1 milyon TL'lik bir destek almıştı.
HER KATTA TARİH ANLATILACAK
Mobilya müzesi hakkında teknik bilgiler ise şu şekilde: Müze 3 katlı olacak. Müzenin 1. katında 1500'lü yıllardan 1800'lü yılların sonuna kadar kereste, ağaç, kalyon kürekçiliği, düvencilik ve makaracılık gibi ahşap işçiliğinin anlatıldığı bölümler olacak. 2. katında 1800'lü yılların sonunda at arabacılığı, takunya, çeyiz sandığı ve hazeran sandalyecilikten günümüze kadar olan bölümler olacak 3. katında ise yaklaşık 200 kişilik çok amaçlı salon, fuaye ve idari bölümler olacak.
.