DARBE ANAYASASINDAN FARKI NE?
Millet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Çil, yaptığı yazılı açıklamada;
"Peygamberimiz 'Nasılsanız öyle idare edilirsiniz' buyurduğunu düşünüyorum. Sonra yapılan değişiklikleri göz önüne alıyorum ve gelişmemiş toplum özelliği gösteren yapıyı görerek üzülmekten kendimi alamıyorum.
Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz ki. Gerçi batı ülkesinin bize demokrasiyi layık görmediklerini biliyoruz. Layığını bulsunlar diye seyretmelerini de anlıyoruz.
Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açılan yaraları sarmak, adaleti tesis etmek, ülkede huzur ve güveni tesis ederek üretimi arttırmakla uğraşması gerekirken birden bire birilerinde nasıl bir şafak attı da, nasıl rüyalar gördüler de güzel ülkemizin geleceğini kurtaran kararlar almaya karar verdiler anlaşılır gibi değil.
Anayasa metinlerini bir iki kişinin tasarlaması ile yapılıverecek şeyler değildir. O zaman bunun eleştirdiğimiz darbe anayasalarından ne farkı olacak?" diye sordu.

İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti


EVREN ANAYASASINA YAMA
"Referandum süreci bitti bitecek hiç kimse doğru dürüst anlatmadı olanları" diyen Çil, şöyle devam etti:
"Partiler birbirlerine çamur atmaktan, maddeleri anlatma fırsatı bulamadılar. Acı ama Türkiye yerli bir otomobil üretmediği gibi yerli bir hukuku da üretemediğini göstermiştir.
Anayasa denilen metinler, milli mutabakatla olan metinlerdir. Milleti evet veya hayıra mahkum etmenin gereği yoktu. İçinde evet diyeceğimiz maddeler olabileceği gibi hayır diyeceğimiz maddeler de var.
Vatandaş ne yapsın? İş bu noktaya gelmemeliydi. Bugüne kadar partizanlık yapmadık, ümitsizliğe de gerek yok Türkiye, milli ve demokratik bir anayasa yapma gücüne sahiptir.
Sıfırdan bir anayasa yapmak daha evladır. Evren anayasasına 18 maddelik yeni bir yama yapmaya gerek yok"