Ekmek fiyatlarına olduğu gibi simit fiyatlarında da Ticaret Bakanlığının onayının alınması artık zorunlu hale geldi. Yapılan değişiklikle birlikte, simit fiyatlarıyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüş vermesi durumunda fiyatlarda artış yapılabilecek.

Yönetmelik Değişikliği Resmi Gazete'de Yayınlandı

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile simit fiyatlarına ilişkin tarifelerin belirlenmesi sürecinde Ticaret Bakanlığı'nın görüşünün alınması şartı getirildi. Değişikliğe göre, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüş vermesi halinde yeni fiyat tarifesi yürürlüğe girecek.

Yönetmelikte Yapılan Değişiklikler: Detaylar

Yönetmelikte yapılan değişiklikler şu şekilde:

  • Tarifelerin belirlenmesi sürecinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınacak.
  • Simit fiyat tarifelerinin düzenlenmesi aşamasında yönetim kurulu, Ticaret İl Müdürü, Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alacak.
  • Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan fiyat tarifesi, Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünün alınmasından sonra meclisin onayına sunulacak.
  • Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda ise yönetim kurulu tarafından yeni tarife talebi hazırlanarak yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulacak.

Kaynak: NTV