28 yılı tamamlayıp 2004 yılında emekli olan 62 yaşındaki Mehmet Atlı, ikamet ettiği evde yaptığı proje ile evin her odasını kalorifer gibi ısıtıyor.

Evdeki sistemi 2005 yılından beri kullandığını aktaran emekli öğretmen Atlı, "Evi bir sobayla evin her yerini nasıl ısıtırım diye düşündüm. Başka yerlerde de araştırmadım ama ben bunu yaparım dedim. Evin içerisine tesisatı döşedim. 3 oda evimiz. İçerisine radyatör petekleri de yerleştirdim. Sistemi kurdum, boruları döşedim. Bir kalorifer pompası ve termostat anahtar yerleştirdim. 2005 yılından beri sobayı odun ve kömürle çalışan kombi konumuna getirdim. Evimin her yeri 25 dereceye kadar ısınıyor. Sabah kalkıyorsun evimin içi sıcak. Bu sadece kapalı devre ısıtma olarak kullanıyorum. Güneş enerjimiz, termosifon var zaten. Yakıt olarak derseniz ben geçen yıl 200 TL verdim. Sevdiğimiz bir kardeşimizden sandalye çıkıntısı aldım."

Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar! Muhabir, Canlı Yayında Ceset Buldu! Müge Anlı'nın Programında Kan Donduran Anlar!

"3 yıldır kömür de almıyorum. Kullanan kişiler için tavsiye edilirse en ağır kışta 1 ton kömür, 1 ton odunla kışı geçirirsiniz. Sistemin maliyeti için ise radyatörler 1000 TL, boruları ve sobası 1000 TL olsa. Maliyeti 2 bin TL'yi aşmaz. Yaz bitince sobanın borularını takıyoruz. Bahar gelince borular kalkıyor, üstüne bir örtü. Ekim'de kurdum sobayı. Mayıs'a kadar yanıyor. Ben yakıta para vermiyorum. Vatandaşın işine yaramayan odunları kullanıyorum. Her yıl 3 ton kömür ve sadece 1 oda ısınacaktı. Sobanın tütme derdi de yok. Biz bunun sıkıntılarını yaşadık geçmişte. Şimdi rahata erdik." dedi.