Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararla, Doğu Garajı iptal edilirken, İnegöl-Bursa arasında yolcu taşımacılığı yapan İnegöl Seyahat ile İnegöl Turizm minibüsleri bundan böyle Bursaray'ın Kestel İstasyonu yanında oluşturulan aktarma merkezine kadar gidebilecek.

VATANDAŞ NE YAPACAK?

2 milyon yakın araca trafik denetimi 2 milyon yakın araca trafik denetimi

Uygulamanın hayata geçmesiyle İnegöl'den Bursa'ya gitmek için otobüse binen yolcu Kestel'de oluşturulan aktarma merkezinde inecek. Buradan ise gideceği yere metro ile gidebilecek.

Bursa'dan İnegöl'e gelmek isteyen vatandaşlar ise metroyla Kestel'e kadar geldikten sonra burada bekleyen İnegöl arabalarına binebilecek. Uygulama, İnegöl-Bursa arasında çalışan sarı otobüsleri de kapsıyor.

BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ NOKTASI KESTEL

Yarın başlayacak uygulamayla alakalı BURULAŞ'tan yapılan açıklamada, "Doğu Garajına kadar hizmet veren 501 Yenişehir ve 601 İnegöl hatlarının son durağı da 11 Mart'tan (bugün) itibaren Kestel Aktarma Merkezi olacak. UKOME kararı gereğince, İnegöl, Yenişehir ve doğu yönünden gelen bu hatların başlangıç ve bitiş noktası Kestel Aktarma Merkezi olacak şekilde düzenlendi" ifadelerine yer verildi.