Eski yıllarda çiftçinin umudu olan pancar Susurluk Şeker Fabrikası'nın tekrar üretime başlaması ile yeniden çiftçinin umudu oldu.

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

O FABRİKADA EMEĞİMİZ VAR

Susurluk Şeker Fabrikasının Pazartesi günü açılışının yapıldığını belirten Oda Başkanı Sezai Çelik, "O fabrikada bizlerin çok emeği var. Yaklaşık 3 senedir kapalı olan ve hizmet vermeyen Susurluk Şeker Fabrikasının çalışabilmesi için 700 bin ton civarında bir kota doldurulması gerekiyordu. Aynı zamanda fabrikanın işler hale gelmesi için 10 milyon TL'lik bir yatırım ve ayrıca 30 milyon TL'lik ek bir yatırım gerekiyordu."

FABRİKA İÇİN TOPLANDILAR

"Biz, Yenişehir Ziraat Odası Başkanımız ile birilikte bu işler ilgili çok büyük çaba sarf ettik ve Susurluk'ta bir toplantı düzenlemeyi başardık. O toplantıya Biga, Çanakkale, Bandırma, Manyas, Gönen, Susurluk, İnegöl, Yenişehir, Karacabey gibi oda başkanlarını orada topladık. Aynı zamanda oranın siyasi partilerinin ilçe başkanlarını da oraya topladık."

ŞEKER FABRİKASI OLARAK SUSURLUK'A BAĞLIYIZ

"Susurluk Şeker Fabrikası'nın açılma noktasında başarılı olduk. Biz şeker fabrikası olarak Susurluk'a bağlıyız, Pancar Kooperatifi olaraktan Eskişehir'e bağlıyız. İnegöl ve Yenişehir olarak 120 bin ton kota aldık. Allah'ın izniyle kotamızı dolduruyoruz ve seneye bunu da daha yukarı çıkaracağız. Pancar son yıllarda yapılmamaktaydı."

"Ama son 2 senedir Pancar çiftçinin yeni bir alternatifi olmuş durumda. Talep olduğu için bu çalışmaları yaptık ve başarılı olduk. Susurluk Şeker Fabrikası'nın bölgemiz çiftçisine, İnegöl'ümüzün Yenişehir çiftçisine hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" dedi.