28 Şubat Sivil Savunma Günü, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Okulun çok amaçlı salonunda hazırlanan program, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMAMIZ GEREK

Protokol üyeleri ile öğrencilerin katıldığı programda konuşan okul müdürü Abdurrahim Mercan, Sivil Savunmanın önemine vurgu yaparak, "Gerek ülkemizin bulunduğu coğrafyanın stratejik önemi gerekse doğal afetlerin yaşanma riskinin fazla olması bizlerin sivil savunma alanında çok daha dikkatli ve tedbirli olmamız gerektiği bilincini oluşturmamızı zorunlu kılmaktadır."

"Günümüzde savaşlar sadece cephede değil aynı zamanda nitelikli ve doğru planlanmış sivil savunma hizmetleriyle kazanılmaktadır. Geleceğimiz olan gençlerimize dün olduğu gibi bugün de bu bilinci aşılamaya devam etmekteyiz" dedi.

ÖĞRENCİLER SÖNDÜRDÜ, İTFAİYE SÖNDÜREMEDİ

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Sinevizyon gösterisiyle sona eren programın ardından okul bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatına geçildi.

Tatbikatta, yanan ateşe okul öğrencileri yangın tüpüyle müdahale ederek başarılı bir şekilde söndürdü.

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı! Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat Cezaevinde İntihara Kalkıştı: Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı!

ÖĞRENCİLER GÜLEREK İZLEDİ

Daha sonra okul dışında bekletilen itfaiye aracı, tatbikat gereği hızlı bir şekilde gelip yangına müdahale etmek istedi. Ancak yaşanan bir arızadan dolayı yangına müdahale edilemedi. Öğrenciler tatbikatı gülerek izlerken, komediye dönüşen tatbikat, yanan ateşin yangın tüpüyle söndürülmesiyle son buldu.

Yaşanan bu olay akıllara birçok soru işaretini getirdi. Eğer bu tatbikat değil de gerçek yangın olsaydı ne olurdu? Adı üstünde tatbikat... Bunu biliyoruz ama tatbikatların da bir ciddiyeti olması gerekmiyor mu?