İNEGÖL'DE KURULMAYACAK

Bu yıl İnegöl'de iftar organizasyonu düzenlemeyecek olan İnegöl İHH, Ramazan sofralarını Afrika ve Asya'da kuracak. İlk iftar sofrası İHH gönüllüsü Özcan Bayram'ın da yer aldığı iyilik kervanı tarafından Müslümanların zor şartlarda yaşadığı Patani'de kuruldu.

İHH'NIN İYİLİK KERVANI PATANİ'DE

İHH'nın iyilik kervanı her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan'da da dünyanın farklı yerlerindeki mağdur ve muhtaç Müslümanlar için yola çıktı. İnegöl'den İHH gönüllüsü Özcan Bayram'ın yer aldığı iyilik kervanındaki durağı Güneydoğu Asya'nın sancılı coğrafyası Patani oldu.

Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez! Bu şekilde kesilmeyen hayvanların eti yenmez!

İNEGÖL İHH İFTAR VERDİ

5 milyona yakın Müslüman'ın zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığı Patani'de çeşitli insani yardım organizasyonları düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Ramazan çalışmaları öncelikle Patani İslam Cemaati nezdinde sevinçle karşılandı. Patani İslam Konseyi ve İslami Eğitim Birliği Merkezi yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından kumanya dağıtımı yapıldıktan sonra İnegöl İHH iftar verdi.

YETİMHANEYİ ZİYARET ETTİLER

Hali hazırda 6 İHH yetimhanesinin bulunduğu Patani'de, İHH Ramazan ekibinin ilk durağı yetimhaneler oldu. Çocukların Ramazan özel programıyla hoş geldin dediği ekipler burada çocukların tiyatro gösterileri, ilahi ve spor gösterilerini takip ettikten sonra yetim çocuklara Ramazan Çocuk Paketi, yetim ve yoksul ailelere ise Ramazan kumanyaları dağıtıldı.

İNEGÖL YERİNE AFRİKA VE ASYA'DA

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, yaptığı açıklamada; "Biz İnegöl'de yıllardır büyük iftarlar vermekteyiz. En son geçen sene heykel önünde 2500-3000 kişilik iftar verdik. Buradaki amacımız İnegöl deki yetim, fakir ve fukara ile bağışçılarımızla aynı sofrada bulunarak, beraber iftar yapmak idi. Gerek İnegöl gerekse de Türkiye'deki tüm kentlerde olsun bir şekilde bizler iftarlar yaparak karnımızı doyuruyoruz. Bu sene İnegöl'de iftar vermeme kararını aldık. Daha çok fakir mazlum ve yoksul bölgeler olan Afrika'da ve Asya'da iftar sofralarını kurmaya karar verdik. Bu şekilde ilk yurt dışı iftarımızı Tayland'a bağlı Patani'li yetim ve mazlumları ile başladık. İnegöl'den Özcan Bayram kardeşimizi temsilcimiz olarak gönderdik"

BİR İFTAR BEDELİ 10 TL

"O bölge çok zor ve sıkıntılı bir bölgedir. Oradaki Müslümanlar yılladır baskı ve zulüm altındadırlar. Halihazırda Patani'de İHH'nın 6 tane de yetimhanesi var. Ramazan ayı boyunca inşallah 10 bin adet iftar vereceğiz. Bir iftar bedeli ise 10 TL. Bu anlamda her zaman bizi destekleyen hayırsever İnegöl halkımızın bağışlarını bekliyoruz" dedi.