SORUN PARKLANMADA YAŞANIYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban;

"Çift yön konusunu çalıştık. Ulaşım daireleriyle irtibat kurduk. Tüm yollar çift yön gidiş geliş olarak çalışıyor ama bu alanda sadece tek yön gidiliyor. Geçmişte bu yolu çift yön çalıştırdık. Şuan yaptığımız düzenleme yine tek yön kalması yönünde.

Trafik uzmanlarının söylediği şu; Atatürk Bulvarında park disiplini anlamında sıkıntı var. Disiplinsiz parklardan dolayı pek mümkün olmuyor. Bunu tek şeride indirdiğinizde özellikle gidişte çok daha depolanmalarla karşılaşacaksınız."

HERKES KURALLARA UYACAK

"AVM'yi rahatlatıp yolu açıyorsunuz, araçlar daha rahat ilerliyor ve buraya geldiğinde araçlar tıkanacak. Buradaki yaya ve sürücü disiplinini istediğimiz ölçüye getirebilirsek gelecekte bunu tekrar konuşabiliriz.

Araçların park disipliniyle ilgili ciddi çalışma yapacağız. Bir araç çekilmesi gerekiyorsa çekilecek, herkes kurallara uyacak. Biz küçük bir kasaba değiliz. Türkiye'ye örnek gösterilebilecek bir şehiriz."

DUR-KALKLAR TRAFİĞİ YAVAŞLATIYOR

Kobani Davasında Kararlar Açıklandı Kobani Davasında Kararlar Açıklandı

"Daha tertipli, kurallara uygun yaşıyor olabilmemiz lazım. Trafikte emniyet kemerini takan, kornasını gereksiz kullanmayan, yayalara yol veren sürücüleri görmek istiyoruz. Aynı şekilde uygun yerlerden geçen yayaları da görmek istiyoruz.

Yaya halen ısrarla istediği yerden geçmeye çalışıyor. Duraklarımız birkaç tane eksiltilebilir. Sürekli dur-kalklar trafiği yavaşlatıyor" diye konuştu.