Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazıt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle 434 milyon TL'lik 8 tesisin temeli atıldı.

Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bursa'ya yeni tesisler kazandırıyoruz. Hükümet olarak gönlümüzde ayrı bir yeri olan Bursa'ya çok önem veriyoruz. Geçen yıllarda verdiğimiz 849 milyon TL'lik 74 müjdeye ek olarak 23 müjde daha getirdik. Böylece toplam yatırım tutarı 1 milyar 300 milyon TL olan 97 müjde vermiş oluyoruz. Bütün bu yatırımlar hayırlara vesile olsun" dedi.

TEMELİ ATILAN TESİSLER

Törende DSİ tarafından inşa edilecek İznik Barajı, Gölecik Barajı, Gemlik Hamidiye Göleti Sulaması, İnegöl Alangünü Barajı Sulaması, Gemlik Küçükkumla Barajı Sulaması, İnegöl Olukman Tekke Göleti ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temeli atıldı. Ayrıca aynı törende OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temeli de atıldı.

Temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 73 milyon metreküp su depolanacak. Depolama tesislerinin sulama sistemleri tamamlandığında da 112 bin 950 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Yılda 13 milyon 400 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Yılda 9 milyon 700 bin kilowatt saat enerji üretilecek. 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla mücadelede daha etkin olunması ve orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.