BURSA'DAN SONRA İNEGÖL'DE TEMASLARDA BULUNDU

Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat, beraberindeki heyetle birlikte Bursa'da bazı temaslarda bulundu. KEİB Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat, il merkezindeki ziyaretlerinin ardından İnegöl'e geldi.

ALPER TABAN KARŞILADI

İnegöl Belediyesi'ni ziyaret eden KEİB Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat'ı Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban karşıladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında olmasından dolayı Taban'ın konuk ettiği misafirler Aktaş'ın makamında ağırlandı.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat, Bursa ve İnegöl bölgesindeki Rusya Federasyonu ile olan ekonomik ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla İnegöl Belediye Başkanlığını ziyaret ettiklerini söyledi. Gündüzpolat, amaçlarının iki ülkenin sanayi bölgeleri arasında ilişki süreçlerini başlatmak olduğunu belirterek,

"Amacımız, bildiğiniz gibi Rusya Federasyonu bizim bölgedeki en büyük komşumuz. Teknolojik olarak gelişmiş dünyanın ikinci büyük süper gücü konumunda bir ülke. Türkiye'nin de Rusya ile ilişkileri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve öncülüğünde bugün stratejik bir düzeye gelmiş durumda. Son 15 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yoğun çabalar neticesinde Türkiye ve Rusya ilişkileri tarihi bir dönemden geçiyor.

Hem stratejik anlamda hem ekonomik anlamda, kültürel, sosyal ve ticari anlamda... Biz de bu vesile ile bu geniş küresel ilişkiyi bölgesel ilişkiler düzeyinde güçlendirmek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdik. Amacımız İnegöl bölgesindeki sanayi kurumlarıyla, belediyemizle birlikte Rusya'nın sanayi bölgeleri ve belediyeleriyle bir ilişki sürecini başlatmak" dedi.

"HEYECAN VERİCİ VE ÖNEMLİ BİR BÖLGE"

İnegöl'ün de içerisinde yer aldığı bölgenin tarihi açıdan da önemli olmasına ve Osmanlı'nın kuruluşuna beşiklik etmesine dikkat çeken Gündüzpolat,

"Bu bölge tarihi açısından da önemli ve sembolik bir bölge. İmparatorluğumuzun oluşturulduğu topraklar burası. Dolayısıyla küresel ekonomide, yeni dünyada hiç kimse geçmişi olmadan yeni şeyler oluşturamaz. İki büyük imparatorluk olan Ruslar ve Türkler açısından, bu bölge benim açımdan heyecan verici ve önemli bir bölge. Bizim Ruslarla 2 büyük imparator ülkenin torunları olarak ve kendi ecdadımızın topraklarının merkezi olan bu coğrafyada yeni ilişkiler ve modeller geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında bulunduğunu hatırlatarak misafirlere Aktaş'ın selamlarını iletti. Taban,

"Çok değerli Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat ve heyetinin İnegöl'e yapmış oldukları duymuş olduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bizden öncede Bursa'da bir dizi ziyaretler yapıldı. Buradan sonra da Kent Müzemiz ve Mobilya Müzemizi misafirlerimize gezdireceğiz. Yine akabinde Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret edecekler. İnegöl programı bu şekilde sona erecek" dedi.

Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim! Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim!

İSTİFADE ETMEK İSTİYORUZ

Adından da anlaşılacağı üzere KEİB Rusya Ulusal Konseyi'nin ekonomik işbirliği, ekonomi ve ticaret eksenindeki birlikteliklerin geliştirilmesi ve arttırılarak sürdürülmesi adına oluşturulmuş bir topluluk olduğunu kaydeden Alper Taban,

"Çok değerli Erdoğan Başkanımız da orada Rusya Ulusal Konseyi adına bu görevi ifa ediyor. Kendisinin de bir Türk vatandaşı olması bizim için da ayrı bir memnuniyet ifadesi oluyor. İnegöl'de de bugün yapacakları ziyaretlerde hem şehrimizi kendilerine tanıtmak istiyoruz, ekonomik ve ticari anlamda da bundan en güzel şekilde faydalanmak ve istifade etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİKLERİYLE BERABER OLMAYI ARZU EDİYORUZ

İnegöl hakkında bilgiler vererek konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: "Şehrimiz mobilya ağırlıklı olmak üzere orman ürünleri, tekstil, gıda, otomotiv, metal, makine, turizm ve beraberinde tarım faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir şehir. Aslında bu sektörlerin tamamının bir arada olduğu ender şehirlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda huzur ve barış şehri olduğunu da ifade edebiliriz.

İnegöl'ümüz 250 bin nüfusuyla ve beraberinde Türkiye'nin tüm vilayetlerinden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bir şehir. Bununla birlikte birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde bu birlikteliği sürdüren bir şehir.

Yine şehrimizde turizm değeri olan kaplıcalarımız, beraberinde her gelen misafirlerimize ikram ettiğimiz markamız, İnegöl köftemiz, tarım markamız İnegöl Alası ayçekirdeğimiz bizim önemli markalarımızdan. İnegöl Türkiye'deki vilayetler arasında ekonomik değer oluşturan önemli bir faktör.

2015 ihracat verilerinde 800 milyon dolarlık ihracatıyla Türkiye'deki iller sıralamasında 20'nci sırada bulunmaktadır. Beraberinde dış ticaret hacmi olarak değerlendirildiğinde 270 milyon dolarlık dış ticaret hacmine sahip ve ihracatı ithalatından fazla olan bir şehir. Dolayısıyla cari fazla veren bir şehir.

Aslında ülkemizin de şuanda varmak istediği nokta budur. Dolayısıyla şehrimiz ülkemize de örnek bir şehirdir. Ben tekrar çok değerli Başkanımıza ve heyetine bu nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel işbirlikleriyle beraber yine bir arada olmayı canı gönülden arzu ettiğimi belirtmek istiyorum."

MÜZEYİ ZİYARET ETTİLER

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban Karadeniz Ekonomik İş Birliği (KEİB) Rusya Ulusal Konseyi Türkiye Başkanı Erdoğan Gündüzpolat'a hediye takdiminde bulundu.

Gündüzpolat ve beraberindeki heyet Belediye ziyareti sonrası İnegöl Kent Müzesi ile Mobilya Müzesini de ziyaret ederek ilçenin tarihine ilişkin detaylı bilgiler aldı.