Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dekan Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat,

"Rektörlükten bize; 'Fakülte ile Meslek Yüksekokulu binalarının 2007 deprem yönetmeliğinde öngörülen koşulları sağlamadığı gerekçesiyle yıkım için boşaltılarak başkanlığımıza teslim edilmesi' şeklinde bir yazı geldi."

YAZI YANLIŞLIKLA GÖNDERİLMİŞ

"Rektör bey ile yaptığım görüşmede bu yazının bir yanlışlık sonucu, teknik bir ihmal sonucunda geldiğini öğrendim. Gelen yazıların bu binaların çürük olduğu ve acilen yıkılması gerektiği anlamına gelmiyor.

Sadece 2007 deprem yönetmeliğindeki öngörülen koşulları sağlamadığını söylüyor ki bu da 2007 öncesi tüm binalar için geçerlidir. Bu binaların boşaltılmasına dair rektörlüğün bir planı yok."

"İleriye dönük olarak İnegöl'de bir üniversite kurulacaksa ve bunun için de daha geniş bir alan bulunacaksa mümkündür. Öncelikli bir kanaat var; 38 dönümlük yer şehir kampüsü olarak burada kalır ve kalmalı" dedi.

KAMPUS ÖĞRENCİLERİ MEMNUN ETMİYOR

Öğrencileri İnegöl'de tutabilmek için kampus alanını üniversiteye yakışır hale getirmek zorunda olduklarını aktaran Canbolat,

Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak

"Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen öğrencilerimiz Özel Üniversitelerimize ve yüzde 100 burs ile vakıf üniversitelerine çekiliyorlar. Biz bu öğrencilerimizi İnegöl'de tutabilmek için kampus alanını üniversiteye yakışır hale getirmek zorundayız.

İleride üniversite olacak ama bence 5-10 yıldan önce bir üniversite kendini gösteremez. Kampus alanı çevre itibariyle öğrencilerimizi memnun etmiyor" dedi.

CAZİP HALE GETİRİLECEK

Kaymakam Ali Akça ise, "İnegöl'ün yerel değerleri üzerlerine düşeni yapacaklardır. İlçemize güzel bir üniversite kazandırılması noktasında yapılabilecekleri tartışacağız.

Mevcut kampusu daha cazip hale getirecek uygulamalara yönelik yapılacakları değerlendireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.