Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurumlar ile STK'ların bir araya gelmesi sonucunda yerleşkede iyileştirme çalışmalarının başladığını söyledi.

40 DÖNÜMLÜK ALAN

Başkan Aktaş,

"40 dönümlük alandan oluşan bu mevcut bünyeyi bizim üniversite standartlarına kavuşturmak gibi bir heyecanımız var. Bu noktada yaptığımız o işbirliği içerisinde o gün yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'lik bu maliyetin buradaki kurum ve kuruluşlar ve işadamlarımız arasında pay edilmesi noktasında bir konsensüs sağlamıştık. Burada çalışmalar başladı."

"Gönlümüzün arzu ettiği, 2017-2018 eğitim öğretim yılına geldiklerinde öğrencilerimizin gerçekten bambaşka bir yerleşkeyle karşı karşıya kalmaları.

Burada okuyan öğrencilerin sadece fakültedeki eğitim kalitesiyle değil beraberinde kampüs içerisindeki tüm sosyal alanlarıyla heyecan duydukları bir ortam içerisinde yer almaları" diye konuştu.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA YARAŞIR HALE GETİRİLECEK

Yapılacak çalışmalarla yerleşkenin yükseköğretim kurumuna yaraşır hale getirileceğini aktaran Aktaş,

"Bu müstakil üniversite olma yolunda da İnegöl'ün karşısına ciddi bir avantajı çıkaracaktır. Müstakil üniversite olma adına bu çalışmalar önemli aşamalardan biri. En azından buna alt yapımızın çok müsait olduğunu, bu konuda ciddi bir potansiyelimizin olduğunu da burada vurgulamaya çalışıyoruz."

MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE

"Biz müstakil üniversiteyle ilgili isteğimizi ilettik. Rektör hocamız Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yazısı da bizim elimizde mevcut, orada da kesinlikle İnegöl'de müstakil bir üniversite olması gerektiği ifade ediliyor. Akabinde bizim taşıdığımız bir dosya var.

Bakanımıza aracılığıyla, beraberinde Ticaret Odası başta olmak üzere kuruluşlarımızın konuyla alakalı geçmişte açıklamaları, öneri ve teklifleri var. En son Milletvekilimizin de referandum öncesinde ifade ettiği konu var."

AUZEF Öğrencilerine Müjde! AUZEF Öğrencilerine Müjde!

İNEGÖL ÜNİVERSİTEYİ HAK ETTİ

"Şu ifade etmek istiyorum; AK Parti iktidarında Türkiye'de il olan ilçe yok. Ama şunu biliyoruz ki ilçe olup üniversite olan yerler var.

Bandırma var, İskenderun var, Alanya var. İstediğimiz çok normal bir şey. İnegöl'ün sanayisi ve nüfusuyla, Uludağ Üniversitesi'nin yoğunlaşan öğrenci sayısıyla hem hak ettiğini hem de gerekliliğini biz ortaya koyuyoruz."

"Nihayetinde bunu kim desteklerse müteşekkir oluruz. Ama takdir edersiniz ki karar vermesi gereken hükümetimizdir, çok değerli Başbakanımızdır, Bakanlarımızdır. Ben onların da gerekli yardım ve desteği göstereceklerine inanıyorum.

İnşallah İnegöl için güzel olacak. Bütün İnegöl bundan hem ticaret hayatı hem sosyal hayat olarak istifade edecek. Üniversite de zaman içerisinde geliştirilecek ve belki de bu binalar sadece rektörlüğün olduğu binalar olacak" dedi.