Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

İnegöl mobilya ihracatını 1 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), sektörel etkinliklere bir yenisini daha ekliyor. Mobilyada tasarım konusuna dikkat çekmek üzere planlanan I'mDesign'ın ikincisi 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KATILACAK

Starwood'un ana sponsorluğundaki I'mDesign'da workshoplar ile söyleşiler yapılacak. 22-25 Mart tarihleri arasında 4 gün boyunca Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin koordine ettiği ve mobilya ve tasarım üzerine çalışmaların gerçekleştirileceği workshop bölümüne, ODTÜ, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi üniversitelerin Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencileri iştirak edecekler.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR GELECEK

"I'm Design" organizasyonunun mobilya sektörü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiler bölümüne ise, dünyaca ünlü tasarımcılar Eelko Moorer, Albert Chapel ile İnegöllü mobilya tasarımcısı Fahrettin Özlen konuk konuşmacı olarak katılacak.

PANEL DE YAPILACAK

Ayrıca Prof Dr. Alpay Er'in moderatörlüğünde yapılacak panelde ise Eczacıbaşı Tasarım Direktörü Erdem Akan "Tasarım ve Pazarlama", tasarımcı Seyhan Özdemir de "Tasarım ile Uluslararasılaşma" konulu sunumlarını gerçekleştirecekler.

KARİM RASHİD KATILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü mobilya tasarımcısı Karim Rashid'in iştirakiyle ilki düzenlenen "I'm Design" organizasyonunun bu yıl 22-26 Mart 2016 tarihlerinde İnegöl'de gerçekleştirilecek ikincisi, gala yemeği ve sertifika töreni ile son bulacak.

İKİNCİSİ YAPILACAK

Programı basın mensuplarıyla paylaşan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, yaptığı açıklamada;

"Çok başarılı ve verimli bir şekilde tamamladığımız geçen yılki organizasyondan sonra bu sene de "I'm Design" programımızın ikincisine hazırlanıyoruz. Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl, artık ülkemizde tasarımın merkezi olma yolunda da hızla ilerlemektedir" dedi.

I'M DESIGN PROGRAMI

26 Mart 2016 Cumartesi günü yapılacak etkinlikler: - 12.30 Orhan İnegöl Köftecisi Açılış Yemeği - 14.00 Eelko Moorer bağımsız tasarımcı "Doğanın tasarıma verdiği yön" - 14.30 soru - cevap - 14.40 Coffee Break - 14.50 Albert Chapel AC Gallery Co. Firma sahibi "Ahşaba dokunmak" - 15.20 Soru - cevap - 15.30 Coffee Break - 15.40 Fahrettin Özlen bağımsız tasarımcı "Yaşam alanları için yaşayan mobilya tasarlamak" - 16.10 Soru - cevap - 16.20 Coffee Break - 16.30 Burak Erbek Impress Co. Designer "Dekor: Kaynağından en son yenilikçi trendlere" - 17.00 Soru - Cevap - 17.10 İlk oturum sonu - 17.30 Basın toplantısı Starwood Fabrika - 19.15 İkinci oturum başlangıcı Angelacoma Otel Moderatör Prof. Dr. Alpar Er - 19.30 Erdem Akan Eczacıbaşı Holding Tasarım Direktörü "Tasarım ve pazarlama" - 20.00 Seyhan Özdemir Autoban 212 Tasarım ofisi kurucu ortağı "Tasarım ile uluslararasılaşma" - 20.30 Soru - cevap - 20.45 Gala yemeği - 21.45 sertifika töreni - 22.00 Programın sonu - 22.30 After Party - 00.30 Programın sonu