Yazılı açıklama yapan İGİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdemir;

"İnegöl mobilyacısı için öyle bir fırsat doğdu ki, işini bilen kişi yurt dışına mal satacak, başka yolu yok bu işin. Alıcı için kar oranı iki misline çıktı. Gidip Pazar arayacak, net bir şekilde mal edip yurt dışına mal satacak.

Biz İnegöl olarak Avrupa'nın Çin'i olabiliriz. Bizim arkadaşlarımız öyle değerli ürünler üretmeye başladı ki, satamayacağın Pazar yoktur. Ama bir serzeniş olarak değerlendirelim, bizim mobilya üretimi oturma grupları, yatak odası, yemek odası, TV üniteleri gibi standart ürünlerle yüzdesi yüksek bir üretim şeklimiz var.

Her evin içerisinde banyo dolabı var ama üreten yok. İnegöl'de bir dünya mağazamız var ama gidin bakın bir tanesinde otel konseptinde ürün yok. Hepimiz koltuk üretiyoruz, hepimiz TV ünitesi üretiyoruz. O kadar bereketli ki bizim İnegöl'ümüz, bu kadar mobilya üretiliyor ve satılıyor. Demek ki biz bir şeyler yapıyoruz. Yurt dışına satıyorsak zaten sıkıntı yok. O zaman kriz yok derim."

SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski! SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski!

ÜRETİCİ VE ÜRETİM FAZLALIĞI SORUNUMUZ VAR

"Ülkemizde bir günde şirket kurulabiliyor. Sanal sermaye ile hayat başlıyor. Biraz malzemeciden kredi varsa, açık hesap malzeme, ipotek karşılığı banka kredisi, çek defteri birde teşvik eden müşteri oldu mu hiç hesapta yokken dört tane sermaye oluşuyor. Ne yazık ki bizim İnegöl'de büyüyen çoğu firma bu şekilde tesadüf büyüyen firmadır.

Biz Türk milleti olarak zekiyiz, çalışkanız ve hiç kimsenin aklı kimseden aşağı değil. Oturduğunuz zaman herkes her şeyi söylüyor, herkes her şeyi biliyor. Sessiz kalmayı, ders almayı bilmiyoruz. En büyük problemde şu; bizde üretici ve üretim fazlalığı var. Kuralları kendiniz belirlemediğiniz süreçte sonuç ne yazık ki, ülkede kriz olmasa bile o firma için zaten krizdir" diye konuştu.