TFF 2. Lig'in zirve mücadelesi veren takımlarından Vanspor, Bursaspor ile oynadığı kritik maçın 21. dakikasında sahadan çekilerek büyük bir tepki gösterdi. Vanspor, rakipleri Esenler Erokspor'un maçını doğrudan etkileyebilecek Serik Belediyespor'un U19 takımıyla sahaya çıkacağına dair iddialar üzerine bu radikal kararı aldı.

Serik Belediyespor'un Kararı Vanspor'u Harekete Geçirdi

Vanspor'un bu kararı, Serik Belediyespor'un, lider Esenler Erokspor ile oynayacağı maça genç takımıyla çıkma ihtimaline dayanıyor. Vanspor, bu durumun şampiyonluk yarışındaki adaleti bozacağını öne sürerek Bursaspor maçında sahadan çekilme kararı aldı.

Oyun Alanını Terk Eden Vanspor'dan Sert Tepki

Maçın başlama vuruşundan itibaren kendi yarı sahalarında omuz omuza duran Vansporlu futbolcular, 21. dakikada sahayı terk etti. Bu durum, Türk futbolunda ender rastlanan ciddi bir protesto olarak kayıtlara geçti. Vanspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Adaletsizliğe karşı dik dur! Futbolun kara günlerini sonlandırmak adına!" ifadeleriyle duruşlarını net bir şekilde ortaya koydular.

Şampiyon Bursaspor! 14 Yıl Önce Bugün... Şampiyon Bursaspor! 14 Yıl Önce Bugün...

Bu olay, TFF 2. Lig'de yaşanan rekabet ve adalet tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi. Vanspor'un bu cesur adımı, ilerleyen günlerde nasıl sonuçlar doğuracak, merak konusu.

Kaynak: NTV