Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aldığı kararla, İnegöl-Bursa arasında yolcu taşımacılığı yapan İnegöl Seyahat ile İnegöl Turizm otobüslerinin son durağı Kestel İstasyonu yanında oluşturulan aktarma merkezi oldu.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

UKOME kararı gereğince İnegöl, Yenişehir ve doğu yönünden gelen bu hatların başlangıç ve bitiş noktası Kestel Aktarma Merkezi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

Barakfakih Sanayi, Barakfakih Sanayi-Dudaklı, Erdoğan-Seymen-Soğuksu-Sungurpaşa, Ümitalan, Gölbaşı-Gölcük, Ağlaşan-Kayacık-Nüzhetiye, Aksu-Kazancı-Şevketiye, Aksu-Lütfiye, Aksu-Şükraniye- Kozluören-Babasultan, Gözede-Alaçam, Derekızık-Saitabat, Derekızık-Osmaniye-Orhaniye mahallelerinden kalkan araçların son durağı Kestel Aktarma Merkezi olarak belirlendi.

Kestel Aktarma Merkezi Cumartesi günü hizmete başlarken, İnegöl'den Bursa'ya gitmek için otobüse binen yolcu Kestel'de oluşturulan aktarma merkezinde inerek, buradan gideceği yere metro yada dolmuşlarla gitti. Bursa'dan İnegöl'e gelmek isteyen vatandaşlar ise metro yada dolmuşla Kestel'e kadar geldikten sonra burada bekleyen İnegöl arabalarına bindi.

Sadece İnegöl ile Yenişehir arabalarını kapsayan yasağa ise halkı tepkili. Sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatan vatandaşlar, "Ayrımcılığa hayır, otobüsüme dokunma ve İnegöl hakkına sahip çık hattına sahip çık" şeklinde yorumlar yapıyor.