Kemalpaşa Mahallesi Cihat Sokak üzerindeki ikametinde hayatını kaybeden 86 yaşındaki Kore gazisi Yakup Oran için Yeşil Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından 5 çocuk babası Oran, İstanbul Hasan Efendi Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze namazına; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Bayraktar AKINCI İHA'nın İran'daki Başarısı Dünya Gündeminde Bayraktar AKINCI İHA'nın İran'daki Başarısı Dünya Gündeminde

YAKUP ORAN'IN HAYATI

Minare ustası olan Yakup Oran, 3 Haziran 1932 tarihi Paşaören Köyü doğumludur. Köyünde ilkokul olmadığı için okul hayatı olmadı. Okuma yazmayı sonrasında kendi çabası ile öğrendi.

Köyünde tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağladı. 22 Şubat 1963 tarihinde köyünde meydana gelen heyelan neticesinde İnegöl'e göçmek zorunda kaldı. İnegöl'de inşaatlarda çalışarak geçimini sağladı.

Çalıştığı ilk cami inşaatı 1967 yılında yapımına başlanan Yeşil Camii'dir. Orada Ahmet Kalfa (Uçkun) ile başladığı cami ustalığı ve minareciliği sonrasında kendi başına devam ettirdi.

İnegöl'de Hamidiye (Altınbaş), Yeşil Camii, Sarı Camii, Çardak camilerinin minarelerini ayrıca Bursa'da beş, Konya'da beş minareyi o yapmıştır. Çok sayıda cami yapmıştır.