Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi doğrultusunda hayata geçirilen "bölge okulları" ile Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler için fırsat eşitliği hedefleniyor.
Bu kapsamda, bilişimden otomasyona, tarımdan makine imalatına kadar pek çok sektörde donanımlı eğitim verilmesi planlanıyor. Öğrenciler, yatılı olarak eğitim alabilmeleri için pansiyon imkanlarıyla destekleniyor.
Öğrencilere Yeni Alanlarda Eğitim İmkanı Tanındı
Bölge Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde mevcut dallara ek olarak yeni tanımlanan alanlar da bulunuyor. Bu alanlar; Adana’da dokuma üretim teknolojisi, Bursa’da bilgisayarlı makine imalatı, Denizli’de yazılım geliştirme, Gaziantep’te elektrikli cihazlar teknik servisi ve diğer illerde çeşitli sektörlere yönelik alanlar olarak belirlendi. Nakil başvuruları ise tüm Türkiye genelinde başladı.
Adana Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi endüstriyel otomasyon teknolojileri ve dokuma üretim teknolojisi,
Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayarlı makine imalatı,
Denizli Pamukkale Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yazılım geliştirme,
Gaziantep Şehitkamil GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrikli cihazlar teknik servisi,
Kayseri Melikgazi Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi endüstriyel otomasyon teknolojileri, dokuma üretim teknolojisi ve iplik üretim teknolojisi,
Kocaeli İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iplik üretim teknolojisi ve örme üretim teknolojisi,
Samsun İlkadım Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrikli araçlar,
İstanbul Küçükçekmece Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ofset baskı sistemleri,
İstanbul Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi endüstriyel bakım onarım,
Konya Karatay Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilgisayarlı makine imalatı,
Çankırı Merkez Şehit Mehmet Ata Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı olarak belirlendi.
Meslek lisesi öğrencileri, kendi alan ve dallarının bulunduğu Adana, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Samsun, İstanbul, Çankırı ve Konya'daki bölge okullarına nakil başvurusu yapabilecek
Sektörlerin Nitelikli İş Gücü İhtiyacı Karşılanacak
Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile "bölge", "ihtisas", "sektör içi" ve "sektöre entegre" olmak üzere dört farklı okul programı oluşturuldu. Bu çerçevede kuyumculuk alanında ilk sektör içi okul, makine ve metal teknolojileri alanında ise ilk sektöre entegre okul faaliyete geçirildi. Ayrıca 494 okul, "ihtisaslaşmış okullar" kapsamına alınarak eğitim ortamları yeniden düzenlendi.
Pansiyon İmkanları ile Eğitim Destekleniyor
Bölge okullarında yatılı olarak eğitim görecek öğrenciler için kapsamlı pansiyon düzenlemeleri yapıldı. Pansiyonu bulunmayan okullar, farklı okulların pansiyonlarıyla eşleştirildi. Bu düzenlemeler, öğrencilerin sektörle doğrudan temas kurmasını sağlayarak iş hayatına daha donanımlı şekilde hazırlanmalarını amaçlıyor.
İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!