Irak İçişleri Bakanlığı, Musul kentindeki vahim yangınla ilgili yeni görüntüleri paylaştı. Bu korkunç olayda 114 kişi yaşamını yitirmişti. Soruşturma sonucunda yangının nedenlerine ve sorumlularına dair detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.

Yangın Nedeni ve Sorumluları Açıklandı

Yeni Görüntüler Basınla Paylaşıldı

Irak İçişleri Bakanlığı, 114 kişinin hayatını kaybettiği düğün salonu yangınına dair yeni görüntüleri basın toplantısında yayınladı. Bakanlık ayrıca, bazı yetkililerin yangından sorumlu tutularak görevlerinden alındığını ve yargılanacaklarını duyurdu.

Yangının Asıl Sebebi

Yangının temel sebebinin salonda kullanılan havai fişekler olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Müsteşarı Tümgeneral Kazım Bohan, havai fişeklerin yüksek ısıya neden olduğunu ve bu nedenle yangının kısa sürede büyüdüğünü ifade etti.

"Düğün salonu çatısı ve tabanının son derece yanıcı maddelerle yapıldığına dikkat çeken Bohan, salonun deposunda büyük miktarda alkolün bulunduğunu kaydetti."

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Helikopteri Zorunlu İniş Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor!

Paniğe Neden Olan Faktörler

Yangın sırasında salonun tek bir kapısının olmasının ve elektriğin kesilmesinin büyük bir panik yarattığına dikkat çekildi. Yangını Soruşturma Komisyonu Başkanı Tümgeneral Saad Falih el-Duleyimi, kapasitesi 500 kişilik olan salondan yaklaşık 600 kişinin tahliye edildiğini ve salon binasının hızla çökmesinin kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını aktardı.

Editör: Fırat Çelik