Bugün 17 Ekim, sıradan bir gün gibi görünse de aslında ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden görev yapan kahraman astsubaylarımızın günü! Yeri geldiğinde dağlarda, sınır boylarında, eğitim alanlarında omuz omuza yürüyen, ülkemizin güvenliği için ter döken bu cesur insanlar için minnet dolu bir gün bu.

Dünya Astsubaylar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?
Dünya Astsubaylar Günü’nün temelleri aslında Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) sayesinde atıldı. TEMAD, astsubayların sesi olarak 1984’te kuruldu ve yıllar içinde astsubayların haklarını savunarak, dayanışmayı artırarak bu özel günü 17 Ekim olarak belirledi. İlk kutlama 2012 yılında gerçekleşti ve her yıl daha da anlam kazandı.

Bu özel gün, artık yalnızca Türkiye’de değil, başka ülkelerde de kutlanıyor. Düşünsenize, büyükelçilerden askerî yetkililere kadar pek çok kişi, bu cesur insanları onurlandırmak için bir araya geliyor.

Astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin belkemiğidir, bir ordunun vazgeçilmez askerleridir. Onlar için vatan sevgisi, görevin ilk adımıdır. Gece demeden gündüz demeden, her türlü zorlu koşulda göreve hazırdırlar. Sınır görevinden eğitim alanına, en ön safta yürümekten hiç çekinmezler. Bir düşünün, karlı dağlardan sıcak çöllere kadar ülkemizin her köşesinde görev başındalar.

Bugün Bir Teşekkür Zamanı!
17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü, aslında onların bu özverisini kutladığımız, minnettarlığımızı gösterdiğimiz bir gün. Astsubaylarımız, her türlü koşulda kendilerinden önce vatana hizmeti düşünürken bizlere düşen de onlara teşekkür etmektir. Bu özel gün, bir yandan onları onurlandırırken bir yandan da kahramanlıklarını bir kez daha hatırlamamıza vesile oluyor.
Bugün onların günü. O yüzden en içten teşekkürlerimizi gönderelim, bu cesur insanların kıymetini bilelim. Dünya Astsubaylar Günü, astsubaylarımızın fedakârlıklarına bir selamdır. Tüm astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü kutluyor, onları minnetle anıyoruz.
Bugün bir kere daha, “İyi ki varsınız!” deme günü.

Kaynak: HABER MERKEZİ