Emniyet ekipleri, şahsın, Malatya, Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Denizli, Diyarbakır, Uşak, Erzurum, Mardin, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları ile ağır ceza mahkemelerinde 33 farklı aranma kaydının bulunduğunu belirledi. Yakalanan şahıs, Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde saklanıyordu.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bilişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme suçlarından toplam 52 kaydı bulunan İ.A.’nın peşindeydi. Şahıs, birçok farklı ilden aranıyordu ve sık sık adres değiştirerek izini kaybettirmeye çalışıyordu.
Ekipler, şahsın İzmir, Malatya, Afyonkarahisar gibi farklı illerden gelen aranma taleplerine rağmen, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ne geçerek saklandığını belirledi. Şahsın, tanınmamak için sakal bıraktığı, suç kaydı olmayan akrabaları üzerinden bilgi ağı kurarak güvenliğini sağladığı tespit edildi. Hakkında 20 yıl 2 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A., yapılan operasyon sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.