Bursa'da 4 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından aydınlatıldı. 4 Ekim 2020 tarihinde merkez Osmangazi ilçesi Elmaçukur Mahallesi Çayırlarboğazı mevkiinde ateşli silahla öldürülmüş bir şahsın cesedi bulunmuştu.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda cesedin, 40-66 yaş aralığında ve 166-172 santimetre uzunluğunda bir kişiye ait olduğu belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda 19 kayıp şahsın yakınlarından DNA örnekleri alınarak, cesetten alınan DNA ile karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucunda cesedin E.G.'ye (63) ait olduğu tespit edildi.

JASAT ekipleri, E.G.'nin cep telefonu numarasını bularak olay gününe ait verileri inceledi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili tarih ve soruşturma dosyası çerçevesinde JASAT ekiplerinin detaylı araştırmaları neticesinde olayla ilgili Y.E.T. (59), Z.Y. (59), H.İ.Ç. (63), G.A. (59), Y.B. (42), Z.S. (69), E.M. (31) ve Ö.K. (28) isimli şahısların ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama kararı ve Z.Y. isimli şahsın evinde arama yapılması kararı alındı.

Eş zamanlı yapılan operasyonla Ş.A., H.İ.Ç, Z.S. ve G.A. yakalanarak ifadeleri alındı. Sakarya'da bulunan Y.E.T.'nin ifadesi ise Sakarya'da alındı. E.M. ile Ö.K.'nın cezaevinde olduklarından dolayı Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla SEGBİS ile ifadelerinin alınması sağlandı.

Baş şüpheli Z.Y., ifadesinde maktul E.G. ile aralarında paradan kaynaklı husumet bulunduğunu ve bu yüzden E.G.'yi Elmaçukur Mahallesi Horhor mevkiinde öldürdüğünü, ardından cesedi Çayırlarboğazı mevkiinde ormanlık alana gömdüğünü, silah ve telefonu denize attığını itiraf etti. Gözaltına alınan Z.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Kaynak: İHA