İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin'den Emekliliğe Ayrılan Hüseyin Avni Okumuş'a Ziyaret

Sınavın ardından İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim S.Canbolat açıklamalarda bulundu. Canbolat: "2013 Üniversite Giriş Sınavı YGS bugün İnegölde tamamlandı. Daha önce bu konuyla ilgili yaptığımız açıklamalar vardı. Bilindiği gibi 2 yıldır bu YGS ve daha sonra ikinci etap sınavlarıyla ilgili bazı yenilikler oldu. Bunlar kamuoyuyla paylaşıldı. Bugün gayet düzenli bir şekilde İnegölde 16 okulda bu sınav yapıldı. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Sınavda görevli olan salon başkanları, gözetmenler büyük ölçüde gerekli hassasiyeti gösterdiler. Sınava katılım gerek görevlilerimiz bakımından gerek adaylar yönüyle gayet memnuniyet vericiydi. Sınav görevlileri yönüyle herhangi bir ihmal söz konusu olmadı. Bize bildirilen olumsuz bir durumla da karşılaşmadık. Bu konuda emniyetin, milli eğitimin önemli katkıları oldu. Biliyorsunuz daha önce Kaymakam beyle birlikte Milli Eğitim Müdürümüz ve Emniyet Müdürümüzle beraber İnegöl İlçe Sınav Koordinasyon Kurulunu topladık ve o konuda da kamuoyuna açıklamalarımız oldu. Bunlara büyük ölçüde riayet edildiğini tanık olduk. Özellikle İnegöl Belediyesine, Belediye Başkanının da şahsında teşekkür ediyoruz. Adayların ücretsiz taşınması konusunda onların katkıları oldu. Bundan yararlanan bir çok adayın olduğuna biz tanık olduk. O yönüyle güzel, sorunsuz bir sınav dönemi geçirdik. Adaylara bundan sonra ben ikinci etapta başarılar diliyorum" dedi.

DİN KÜLTÜRÜ SORULARI YÖNELTİLDİ

Sınav"ın yüzde 30 oranında etkili olduğunu kaydeden Canbolat: "Fakat her ne kadar yüzde 30 oranında etkili olsa da, ilk sınav olması bakımından adaylardaki ilk heyecanın yatıştırılması bakımından önemli. Matematiksel olarak yüzde 30 bir etki ama bunun psikolojik olarak yüzde 50nin üzerinde bir etkisi var. Adaylarımız ikinci aşama sınavlarında daha kendi tercih ettiklere alana yönelik olarak sınavlara girecekler. O bakımdan bu bir temeldir. Asgari şart sağlandıktan sonra, diğer sınavlara girecekler. O daha önemli olacak ama bu bir psikolojik evredir. Onun önemi büyük. Bu yıl ilk defa din, ahlak ve kültür dersi olarak sınavda sorular çıktı. Bu sorular gayrimüslimler bundan sorumlu değil ama onun dışında herkes bu sınavları yapmak durumundaydı. Bir yenilik olarak da onu gördük. Sınav uygulamasıyla ilgili olarak da tabi daha önce bahsetmiştik bundan sonra ÖSYMnin her salonda kamerayla sınavların izlenmesi yönünde bir kararı vardı. Bunlar büyük ölçüde uygulandı ama uygulanmayan yerlerde oldu. Çünkü bir takım olanaksızlıklar dolayısıyla henüz daha yetiştirilememiş oldu bazı yerler. Bu ÖSYMnin yaptığı bir durumdur. İleriye dönük bütün salonlarda yaygınlaştıracaklar. Biz ikinci aşamada da adaylara başarılar diliyoruz. Bundan sonra adaylar için, aileleri için, ülke için hayırlı olsun. Hepsine başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.