İnegöl'de düzenlenen 51. MODEF Mobilya Fuarı'nın açılışında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Ahmet Güleç, mobilya sektörünün karşılaştığı ekonomik zorlukları ve çözüm önerilerini gündeme taşıdı. Güleç, Türkiye’nin mobilya sektöründe dünya çapında önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken, üretim eksikliğinin sektörün büyümesini engellediğini ifade etti.

Üretim Eksikliği İhracatı Zorluyor

Açılış konuşmasında, mobilya sektörünün sanayi içinde büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayan Güleç, “Mobilya sektörü, metal, ağaç, tekstil, kimya ve mermer gibi birçok sektöre müşteri konumunda olduğu için sanayinin önemli bir parçasıdır. Ancak, Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri olan üretim eksikliği, ihracatta rekabet gücümüzü düşürüyor. Bu eksikliği gidermek için daha fazla üretime ve ihracata yönelmemiz gerekiyor” dedi.

İç Pazar Durgunluğu ve Kredi Kartı Düzenlemeleri

Mobilya alışverişlerinde yaşanan zorluklara da değinen Güleç, son kredi kartı düzenlemelerinin iç pazardaki durgunluğu artırdığını belirtti. Tüketicinin mobilya alışverişlerinde rahatlaması adına daha uzun vadeli ödeme seçenekleri sunulması gerektiğini ifade eden Güleç, “Kredi kartıyla 18 ay taksit imkanı getirilmelidir. Bu, iç pazardaki hareketliliği artıracak ve tüketiciye nefes aldıracaktır” şeklinde konuştu.

Ahmet Güleç, Türkiye’nin mobilya sektöründe daha fazla üretim, ihracat ve tüketici dostu uygulamalarla büyümesini sürdürebileceğini belirterek, tüm paydaşları bu alanda iş birliğine davet etti.

Muhabir: Şaban Kılıçcı