40 yıllık zabıta memuru Nedim Algan, Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Teknolojisi programını 21 öğrenci arasından birincilikle bitirerek 60 yaşında yüksekokul diploması aldı. 30. dönem mezunlarını veren okulda iki yıllık eğitimini başarıyla tamamlayan Algan, tarımsal tohumluk üretim aşamaları hakkında yeterli niteliğe sahip olarak mezun olduğunu söyledi. Algan, "Tarımda doğru bildiğimiz yanlışları 40 yıl sonra öğrendik. Kara düzen üretim geride kaldı," dedi ve daha önce fazla ilaç ve gübre kullanarak sağlığa zarar verdiklerini belirtti. Gençlerin mesleki eğitime önem vermelerini vurgulayan Algan, "Bizim yaşımız 60 oldu ama bu ülkenin geleceği onlar," diye konuştu.

A W245670 03 Gencgazete

Eğitimle Gelen Bilinç

Mustafakemalpaşa’da yaşayan Zabıta Komiseri Nedim Algan, hayalini kurduğu Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Tohumculuk Teknolojisi programını başarıyla tamamlayarak 60 yaşında mezuniyet sevinci yaşadı. Okuldaki eğitiminin kendisi için ufuk açıcı olduğunu belirten Algan, "Kara düzen çiftçilik yapıyormuşuz. Okulda tarımda doğru bildiğimiz yanlışları öğrendik. Sağlıklı üretimin nasıl olması gerektiğini öğrendik," dedi. Algan, gençlerin derslerine daha fazla katılım göstermeleri gerektiğini vurguladı.

A W245670 05 Gencgazete

Gençlere Tavsiye: Eğitim Şart

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet töreninde konuşan Algan, gençlere okula devam etme tavsiyesinde bulundu. "Üzüldüğüm nokta 21 kişilik sınıfta sadece 4 kişinin derse katılım sağlamasıydı. Gençlerimizden derslere daha fazla özen göstermelerini beklerdim. Bizim yaşımız 60 oldu ama bu ülkenin geleceği onlar. Tarım olmazsa gelecek olmaz," ifadelerini kullandı. Algan, eğitim sürecinin kendisine maddi ve manevi birçok katkı sağladığını belirtti ve tarımın önemini vurguladı.

Kaynak: İHA