Bursa

7 Yaşındaki Aslıhan'dan Gazze İçin Büyük Destek: Dergi Satışıyla 40 Bin Lira Bağışladı

Sosyal medya ve televizyon kanallarında İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tanık olan 7 yaşındaki Aslıhan Karakurt, hazırladığı dergiyi satarak elde ettiği 40 bin lirayı Gazze'ye yardım için Kızılay'a bağışladı.

Abone Ol

İnegöl'de yaşayan minik Aslıhan, Gazze'de yaşanan olaylardan etkilenerek yardım etmeye karar verdi. Anne ve babasının desteğiyle çizimlerinden oluşan bir dergi hazırlayan Aslıhan, bir hayırseverin katkısıyla dergisini bastırdı. İyilik Hareketi Derneği'nin de desteğiyle dergilerini satışa sunan Aslıhan, toplam 40 bin lira gelir elde etti.

Topladığı 40 bin lirayı Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin'e teslim eden Aslıhan Karakurt, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Ben Aslıhan Karakurt. Çocukların ölmediği, güldüğü, eğlendiği, okula gittiği bir dünya istiyorum. Dergimi alarak Filistin'deki kardeşlerime yardımda bulunduğunuz için teşekkür ederim.”

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin ise Aslıhan'ın bu örnek davranışı hakkında şunları söyledi:

“Evladımız, Allah razı olsun. 7 Ekim olaylarından sonra tamamen kendi imkânları ile bir dergi hazırladı. İnegöl'deki bir hayırseverin desteği ile bir dergi hâline getirildi. Tanıtımı yapıldı ve satışı yapıldı. Yapılan bu satıştan elde edilen geliri, Aslıhan evladımız bizlere geldi ve Kızılay vesilesi ile bu paraların Gazze'deki kardeşlerimize gönderilmesi için bizlere müracaatta bulundu. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. Meblağın hiç önemi yok. Az ya da çok hiç önemi yok. Takdire şayan davranıştan dolayı kendisine ve kendisini yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum. Vesile olan, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de bir akımı başlatacağına inanıyorum ben. Çok güzel bir çalışma olmuş.”