Peru'da yaşanan ve tarihi bir öneme sahip olan olay, dünya basınında geniş yer buldu. Issız bir arkeolojik alanda bir kurye, beraberinde 800 yıllık bir mumya ile yakalandı. Kurye, ilginç bir şekilde mumyaya "kız arkadaşım" diyerek atıfta bulundu. Mumya, kuryenin termal çantasında, cenin pozisyonunda bulundu. Bu olay, Peru Kültür Bakanlığı'nın dikkatini çekti ve konuyla ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

26 yaşındaki Julio Cesar Bermejo isimli şahıs, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, 'Juanita' adını verdiği mumyanın aslında bir erkek cesedi olduğunu öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Kültür Bakanlığı uzmanlarından alınan bilgiye göre, ceset, İspanyol kolonisi öncesi döneme ait bir erkeğe ait ve yaklaşık 600 ila 800 yıl öncesinden kalmış.

Olayın ardından Bermejo ve iki arkadaşı, ülkenin kültürel mirasına karşı işledikleri suç nedeniyle gözaltına alındı. Bermejo, mumyanın kendisine babası tarafından verildiğini ve yaklaşık 30 yıldır ailelerinde bulunduğunu belirtti. Ancak, nasıl ve nereden elde edildiğine dair kesin bir açıklama yapmadı.

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Peru, dünya çapında önemli arkeolojik alanlara ve eşyalara ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Ülke, özellikle İnka medeniyetine ait kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Bu bağlamda, 15. yüzyıldan kalma ünlü İnka antik şehri Machu Picchu, Peru'nun en çok ziyaret edilen turistik bölgesi olarak biliniyor. Bu son olay, Peru'nun tarihi ve kültürel mirasının korunmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi