Spor

A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile kritik karşılaşmaya çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzmir’de İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Galibiyet için kritik isimler kadroda yer alacak.

Abone Ol

Türkiye ve İzlanda, bugüne kadar 13 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 2’sini Türkiye kazanırken, 8 maçı İzlanda kazandı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Son olarak 14 Kasım 2019'da İstanbul’da oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçında taraflar 0-0 berabere kalmıştı.

Milliler tarihindeki 633. maçına çıkacak

A Milli Futbol Takımı, İzlanda maçıyla tarihindeki 633. maçına çıkıyor. Bugüne kadar 347’si resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 632 maçta milliler, 245 galibiyet elde etti, 238 kez mağlup oldu ve 149 kez berabere kaldı. Türkiye bu maçlarda 861 gol atarken, kalesinde 905 gol gördü.

Vincenzo Montella 15. maçına çıkacak

Teknik direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı’nın başında 15. maçına çıkacak. Şu ana kadar Montella yönetiminde milliler 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. İzlanda karşısındaki mücadelede Montella, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Barış cezalı, Merih geri dönüyor

Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Öte yandan, Merih Demiral’ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda aldığı 2 maçlık cezası sona erdi. Montella’nın görev vermesi halinde Merih, İzlanda maçında sahada yer alabilecek.

“Japonlar için pirinçsiz hayat çok zor.” - Ryu Wakayama

Hakemler Arnavutluktan

İzmir’de oynanacak Türkiye-İzlanda mücadelesini Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan Enea Jorgji yönetecek. Jorgji’ye yardımcı olarak Denis Rexha ve Ridiger Çokaj görev alacak. Maçın 4. hakemi ise Eldorjan Hamiti olacak.

Spor haberleri için TIKLAYIN!