Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şube Başkanı Eyyüp AYDINLI şunları söyledi;

Aksa Tufanı üzerinden 10 aydan fazla zaman geçti. Gazze yerle bir edildi. 40bin Şehid, yerlerinden edilmiş 2,5milyon mazlum Gazze'liler yapayalnız dört duvar arasında sıkışmış halde kaldılar.

 İsrail tüm dünyanın gözü önünde kadın çocuk demeden  Müslüman kardeşlerimize zulmederken dünya da İsraili durduracak bir ses çıkmıyor. 57 islam ülkesi yaşananları bir film sahnesi gibi izlemekten öteye gidemiyor.

Gazze'de hastaneler bombalanmış şehir yerle bir edilmiş acil ihtiyaç malzemeleri tükenmiş durumda. Gazze ye ancak İsrailin izin verdiği kadar yardım giriyor.

Hal böyleyken  Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun bir parçası olan, Mavi Marmara şehitlerimizin aileleri tarafından organize edilen ve soykırım altında bulunan Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Vicdan Gemisi günlerdir Haydarpaşa Limanı’nda demirli şekilde bekliyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın hiçbir gerekçe sunmadan Vicdan Gemisi’nin Liman Çıkış Belgesi’ni imzalamaması ve bu nedenden dolayı da kardeşlerimizin Gazze’ye doğru yola çıkamaması hepimizi derinden üzüyor. Yaşanan bu üzücü hadise karşısında; Ulaştırma Bakanlığı’na bir an evvel Vicdan Gemisi’nin Gazze’ye doğru yola çıkması için gerekli prosedürleri gerçekleştirmesi çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca dün nasıl ki Mavi Marmara Gemisi’nin yanında durduysak bugün de Vicdan Gemisi’nin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Nehirden denize özgür Filistin'in yanındayız.

Kaynak: Bülten