İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, EYT konusunda hükümete çok baskı yaptıklarını belirterek, “Şu an baktığımızda emeklilerin yaşadığı sıkıntıların temel sebebinin EYT olduğunu gördüm. Daha düzenli bir geçiş süreci olabilirdi” dedi.

AK Parti’ye Geçiş Sürecini Anlattı

AK Parti’ye katılım süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Dursun Ataş, siyasi hayatında millete hizmet etmeyi amaçladığını ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a inandığını ifade etti. İYİ Parti’den ayrılış sürecini değerlendirerek, “Musavat ağabey ömür boyu ağabeyim olarak kalacaktır. Küskün bir ayrılık olmadı” dedi.

EYT'den Emekli Olan da Devlet de Memnun Değil

Milletvekilliği döneminde EYT konusunda ısrarcı olduklarını belirten Ataş, şu anda ne emeklilerin ne de devletin durumdan memnun olduğunu söyledi. “Biz hükümeti çok köşeye sıkıştırdık, EYT’liler de çok bastırdı. Şimdi geldiğimiz noktada, hem emekliler hem de devlet açısından sıkıntılar ortaya çıktı. Bu konuda daha kademeli bir geçiş süreci olabilirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

Suriyeli Mültecilerin Geri Dönüşü Artacak

Suriyeli mültecilerle ilgili de açıklamalar yapan Ataş, bu konuda yanlış bir tutum içinde olmadığını belirtti. “Suriyelilerin dönüşüyle birlikte ekonomide ve işsizlikte belli bir düzelme olacak. Yaz aylarından itibaren geri dönüşlerin artmasını bekliyoruz” dedi.

AK Parti’de hizmet odaklı çalışmalara odaklandığını belirten Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlarının sorgulanmadığını ve teşkilat içinde güçlü bir birlikteliğin olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA