ANKARA'DAN AVRUPA'NIN ZİRVESİNE UZANAN BİR HİKAYE..
Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olarak gösterilen Arda Güler, henüz 18 yaşında olmasına rağmen adını Avrupa'ya duyurmayı başardı. 25 Şubat 2005'te Ankara'da doğan genç yıldız, futbola olan tutkusunu küçük yaşlarda keşfetti ve hayallerinin peşinden koşarak bugünlere geldi.

Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye Giden Yolculuk
Arda Güler, futbola ilk adımını Ankara'nın köklü kulüplerinden Gençlerbirliği altyapısında attı. Henüz küçük yaşlarda sergilediği olağanüstü performans, yetenek avcılarının dikkatinden kaçmadı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Sarı-lacivertli forma altında da yeteneklerini geliştirmeye devam eden Güler, 2021 yılında henüz 16 yaşındayken Fenerbahçe A takımına yükselerek herkesi şaşırttı.
Fenerbahçe Formasıyla Parladı, Avrupa Devlerini Peşine Taktı
Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk maçlarda bile  sahadaki yaratıcılığı, sıra dışı top tekniği ve oyun görüşüyle dikkatleri üzerine çekti. Kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelen genç yıldız, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarına girdi. Özellikle 2022-2023 sezonunda gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Güler, Avrupa'nın en büyük kulüplerinin transfer listelerinde üst sıralarda yer almaya başladı.

Real Madrid Rüyası Gerçek Oluyor!
2023 yaz transfer döneminde Avrupa'nın devleri Arda Güler için kıyasıya yarıştı. Barcelona, Milan gibi devlerin de talip olduğu genç yıldız, kariyerine Real Madrid'de devam etme kararı aldı. Bu transferle Türk futbol tarihinin en pahalı oyuncusu oldu.

Milli Takım'da da Büyük Umut Vaad Ediyor
Arda Güler, kulüp kariyerindeki başarısını milli takıma da taşımayı hedefliyor. Türkiye U17 ve U21 takımlarında forma giyen genç yıldız, 2022 yılında A Milli Takım'a davet edildi ve ilk maçına çıktı. Milli forma altında da yeteneklerini sergilemeye devam eden Güler, Türk futbolunun geleceği için büyük umut vaat ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ