Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda altın fiyatlarındaki dalgalanma, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Son güncellemelere göre, altının kilogram fiyatı belirgin bir düşüş gösterdi.

Günün Fiyatları ve İşlem Detayları

Altın piyasasında, gün içerisinde en düşük 1 milyon 767 bin lira seviyesini test eden standart altın, en yüksek olarak ise 1 milyon 860 bin lirayı gördü. Gün sonunda yüzde 0,1 azalışla 1 milyon 852 bin lira seviyesinden kapanış yaptı.

KMKTP'de, altında gerçekleşen toplam işlem hacmi, 2 milyar 766 milyon 273 bin 723,24 lira olarak kaydedildi. Bu işlemler sonucunda toplam 1.550,46 kilogram altın el değiştirdi.

Tüm Metallerdeki İşlem Hacmi

Kıymetli madenler piyasasında sadece altın değil, diğer metallerde de hareketlilik yaşandı. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi, 3 milyar 350 milyon 252 bin 242,65 lira olarak gerçekleşti.

Altın Piyasasının Öne Çıkan Kurumları

Borsada altın üzerine işlem gerçekleştiren kurumlar arasında İstanbul Altın Rafinerisi öne çıkarken, sırasıyla İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Altınbaş Kıymetli Madenler, EHG Yetkili Müessese ve Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler da en aktif kurumlar arasında yer aldı.