Ekonomi

Altında Tarihi Zirve: Gram Altın Rekor Kırdı!

Altın piyasası, Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik gerilimler ve Fed'in faiz kararları öncesinde tarihi zirvelere ulaştı.

Abone Ol

Altın piyasası, Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik gerilimler ve Fed'in faiz kararları öncesinde tarihi zirvelere ulaştı. İsrail-Lübnan arasındaki çatışmaların etkisiyle güvenli liman arayan yatırımcılar, altına yönelmeye devam ediyor. Kapalıçarşı’da gram altın, 2932 TL ile rekor kırarak tarihi zirvesini gördü. Çeyrek altın ise 4804 TL’den işlem görüyor.

Ons altın ise gün içinde 2669 dolarla işlem görmeye devam ediyor. Dün, ons altın 2670 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fed'in yıl sonuna kadar faiz indirimi yapacağı beklentisi, küresel piyasalar üzerinde etkisini sürdürürken, ABD'den gelen büyüme verileri ve Jerome Powell'ın açıklamaları yatırımcıların odağında yer alıyor.

Uzmanlar, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde jeopolitik gelişmelere ve küresel piyasalardaki belirsizliklere bağlı olarak dalgalanabileceğini belirtiyor. Altın yatırımcıları, fiyatların seyrini yakından takip ederken, ons altın için 2670 ve 2690 dolar seviyeleri direnç, 2600 dolar ise destek noktası olarak öne çıkıyor.