Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile Yılı" kapsamında hayata geçirilen doğum yardımı başvurularının değerlendirilmesinin ardından annelere yapılacak destek ödemelerine başlanacağını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Aile Yılı" kapsamında yapılan doğum yardımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, doğum yardımı başvurularının e-Devlet üzerinden alınmaya başlandığını belirtti. Ayrıca, doğan her çocuk için sağlanacak desteklerin detaylarını paylaşarak, başvuruların değerlendirilmesinin ardından ödemelerin yapılmaya başlanacağını ifade etti.
Doğum Yardımı Başvuruları Başladı
2025 yılı itibarıyla hayata geçirilen doğum yardımı programı kapsamında, 1 Ocak 2025'ten sonra doğan her çocuk için belirli miktarlarda maddi destek sağlanacak. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, ilk çocuğu doğuran ailelere 5 bin TL tek seferlik destek verileceğini, ikinci çocuk için ise annelere her ay 1500 TL ödeme yapılacağını söyledi. Üçüncü ve sonraki çocuklar için ise her biri için 5 bin TL'lik bir ödeme yapılacağı duyuruldu. Bakan Göktaş, bu yardımların her Türk vatandaşı tarafından alınabileceğini ve herhangi bir kriter şartı bulunmadığını belirtti.
Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapılacak
Doğum yardımı başvuruları, e-Devlet üzerinden alınacak ve başvuru sırasında herhangi bir zorluk yaşayan vatandaşlar için Alo 144 çağrı merkezi ve il müdürlükleri üzerinden destek sağlanacak. Bakan Göktaş, başvuruların yoğun bir şekilde yapıldığını ve ailelerin büyük bir talep gösterdiğini söyledi. Ayrıca, bu desteğin çocuk 5 yaşına gelene kadar süreceği açıklandı.
Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından, Bakan Göktaş, annelere yapılacak destek ödemelerinin kısa süre içinde başlayacağını açıkladı. “Değerlendirme sürecinden hemen sonra annelerimizin hesabına destek ödemelerini yapmaya başlayacağız” dedi.
Bu destek programı ile Türkiye'deki ailelerin daha iyi bir yaşam sürdürebilmesi ve çocuk sahibi olmanın ekonomik yükünün hafifletilmesi hedefleniyor. Bakan Göktaş, Aile Yılı çerçevesindeki diğer müjdelerin de yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.