Ardahan’da gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Meteoroloji'nin uyarıları ardından kar yağışı, kısa sürede etkisini gösterdi.

Özellikle Ardahan’ın Damal ve Posof ilçeleri arasındaki 2 bin 550 metre rakımlı Ulgar Dağı'nda kar yağışı ve tipi yüzünden onlarca tır mahsur kaldı.

Genc Gazete Mevsimin Ilk Karı Düştü (8)

Şehir merkezinde kar yağışı etkisini artırdı

Ardahan’da beklenen kar yağışı, gece boyunca devam ederek şehrin tamamını beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düşmesiyle birlikte yağmur yerini kara bıraktı.

Ağaçlar, yollar ve araçlar hızla karla kaplandı. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Genc Gazete Mevsimin Ilk Karı Düştü (7)

Kar küreme çalışmaları devam ediyor

Kar yağışının artmasıyla birlikte, şehrin ana arterlerinde ve yüksek noktalarında ekipler tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Yolda kalan araçların kurtarılması için ekipler seferber oldu. Gece boyunca devam eden yoğun yağış, şehirde zor anlar yaşattı.

Genc Gazete Mevsimin Ilk Karı Düştü (5)

Vatandaşlar kar yağışının erken başlamasını şaşkınlıkla karşıladı

Bu yıl kar yağışının önceki yıllara oranla daha erken başladığını belirten Aykut Yıldız, "Ardahan’da 3 gündür yağmur etkiliydi. Dün gece dağlara kar yağdı, bugün ise şehir merkezine indi. Önceki yıllara göre kar bu yıl çok erken düştü. Araçlar ve ağaçlar karla kaplandı" dedi.

Şehirde yaşayan vatandaşlar, bu yıl kar yağışının erken başlamasına dikkat çekerken, hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte zorlu kış şartlarının erken geldiğini ifade etti. Yüksek kesimlerde mahsur kalan araçların kurtarılması için ekiplerin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Genc Gazete Mevsimin Ilk Karı Düştü (3)

Tırlar ulgar dağında mahsur kaldı

Ulgar Dağı’nda etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle onlarca tır yolda mahsur kaldı. Şiddetli tipi ve yoğun kar, sürücülerin ilerlemesine engel olurken, bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor. Dağ geçidinin kapalı olması, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yetkililer, yola çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Genc Gazete Mevsimin Ilk Karı Düştü (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA