İnegöl

Bağımsız Türkiye Partisi İnegöl Adayını Tanıttı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), İnegöl Belediye Başkan adayı olarak işadamı Rıza Çetinkaya'yı tanıttı. Partinin tanıtım programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Abone Ol

BTP'nin İnegöl Belediye Başkan adayı olarak işadamı Rıza Çetinkaya'nın adaylığı açıklandı. Tanıtım programına BTP'nin yöneticileri ve İnegöl teşkilatı katıldı.

Parti Yöneticilerinden Destek

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Zeki Garaçoğlu ve Bilal Karamus, Bursa Belediye Başkan Adayı Hasan Aydın, Mudanya Belediye Başkan Adayı Ömer Battal ve Bursa İl Başkanı Ali Garaçoğlu gibi isimler de toplantıda hazır bulundu. Bu katılım, BTP'nin İnegöl için büyük önem verdiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

İşte Rıza Çetinkaya'nın konuşmasının tamamı:

Değerli İnegöllü hemşerilerim..

Bağımsız Türkiye Partisi belediye başkan adayı olarak bu güzel şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmek için sizlere hazırladığımız projelerimizi açıklıyorum.

Vizyonu olan bir İnegöl’e kavuşmak için;

1: İmar planı

Belediyemizde ikamet eden mimar ve mühendislerin dahil olacağı yeniden İnegöl projesini çizmelerini isteyeceğiz ve bunu bir yarışma halinde yapacağız ve bu mimar ve mühendislerin hazırladığı projeleri billboardlara yükleyip halk oylamasına sunacağız. İnegöl halkı tarafından en çok oy alan projeyi uygulayacağız.

2: Alt yapı çalışmaları

Yıllardır her seçim döneminde İnegöllün alt yapısının yetersiz olduğundan bahseden belediye başkanlarının yüzeysel çözümlerine hayır deyip en az yüz yıllık hizmet verecek bir alt yapı çalışmaları yapacağız.

3: Yeşil alan projeleri

Taşlaşmış nefes alamaz hale gelmiş mahallelerimizi yeni imar planı ile birlikte yeşil alana kavuşturacağız. Nefes alır bir hale getireceğiz.

4: Her mahallede çocuklarımızın çok daha kolay ulaşabileceği oyun parkları ve spor alanları.

Geleceğimizin fidanı olan çocuklarımızı ve gençlerimiz beton duvarlar içerisindeki mahkûmluğunu bitireceğiz onların spor yapabilecekleri oyun oynayabilecekleri parklarla buluşturacağız.

5: Gençlerimizin bilgiye daha kolay ulaşabilmeleri için daha fazla kütüphane

Şehrimizde mevcut kütüphanelerin yetersizliğine son verip sayılarını arttırarak gençlerimizin yürüme mesafesinde kütüphaneler kuracağız.

6: Sanayi şehrimizin esnaflarının daha rahat edeceği belediye sanayi projeleri

Şehrimizdeki sanayide hizmet veren esnaflarımız belediyemizi sadece çöp vergisi atık su parası uygunsuz park cezası kesmekle tanımayacak onların talepleri üzerinde makul aralıklarla ücretsiz çöp toplama hizmetleri ve binaların dış görünümleri ile ilgili makyajlama çalışmaları yapılacaktır.

7: Trafik sorununu sıfıra indirecek kentsel dönüşüm cadde ve kavşak projeleri

İmar kanununda yer aldığı halde her binaya otopark mecburiyeti varken kısmı bağışlarla yaptırılmayan otoparkların trafiğe verdiği çözümsüz sonuçlara hayır diyeceğiz.

8: Yaşlılarımız değer çınarlarımızın hiç unutulmadığı her ayın bir gününde belediye başkanı ile kahvaltı programı ( +65 YAŞ VE ÜZERİ)

Şehirdeki olumsuz ortamlardan kurtulabilmeleri için bizzat belediye başkanı ile birlikte sohbet etme fırsatı bulacakları her ay bir kahvaltı organizasyonu yapacağız.

9: İhtiyaç sahibi hiçbir ailenin ihtiyaç gidermek için belediyemizin kapısına değil mahalle muhataraları ile koordineli bir şekilde tespit edilip bizzat belediyemizin hanelerini ziyaret edip ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacağı daha sosyal bir belediyecilik vadediyoruz Olumsuz hayat şartlarından dolayı yaşam kalitesini kaybeden bakıma muhtaç ailelerin rencide edilmeden belediye sosyal hizmetleri vakfından bütün ihtiyaçlarını düzenli bir şekilde karşılanacağı sosyal belediyecilik anlayışını görecekleri hizmeti alacaklar.

10: Her mahallemizin geleneksel kültürümüzde olmazsa olmaz olan Pazar alışverişini ilkel ortamdan kurtarıp en güzel şartlarda yapabilecekleri her mahalleye kapalı Pazar alanı inşaat edeceğiz.

11: Çiftçilerimiz ve köylülerimizle daha verimli bir tarım daha kazançlı bir ürün alabilmek için ilçemize toprak analiz laboratuvar kuracağız. Tarım mühendislerimizden oluşturacağımız bir kadroyla her köyümüzü ayda en bir kere ziyaret edip çiftçilerimiz bilgilendireceği toplantı düzenleyip ve her köyün toprak analizini yapıp hangi ürünü ekecekleri konusunda bilgilendirici bir hizmetle buluşturacağız.

Size bahsettiğimiz bu projelerin uygulanmasından en büyük sırrımız ve kaynağımız partimizin anayasası milli ekonomi modelidir bu vesileyle Prof. doktor haydar baş beyi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum beni bu göreve layık gören başta genel başkanım Hüseyin baş olmak üzere tüm bağımsız Türkiye partisi teşkilatına çok teşekkür ediyorum buraya gelip bizi onurlandıran siz değerli misafirlerimize ve basın mensuplarına minnetlerimizi sunuyorum. 

Saygılarımla,

Bağımsız Türkiye Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı

Rıza ÇETİNKAYA